@frenke Brunnerem samozřejmě neuděláte chybu, co k Vašemu dotazu říci víc :) Je to neoddiskutovatelná špička v oboru, které adekvátně svému mládí a šíři (resp. právě vzhledem k onomu mládí spíše "úži") sortimentu šlape na paty jen český Hoxter...
Vložky od Brunnera jsou skutečně špičkou v oboru, čemuž odpovídá i cena. Další podobně kvalitní značkou je německý Spartherm, který je o něco lacinější. Bohužel nemohu souhlasit s kolegou výše ohledně Hoxtera. Tento český výrobce, který se ovšem tváří jako německý, kopíruje od Brunnera řadu věcí, což nezůstalo bez povšimnutí a sám Brunner na to odkazuje ve svém bulettinu. Navíc i zde platí, že když dva dělají totéž, není to totéž. Kvalita zpracování Hoxteru ani zdaleka nedosahuje kvalit Brunnera. Stačí si projít například zkušenosti zákazníků na heureka.cz.
@michal02 Je mi líto, ale Spartherm skutečně kvalit Brunnera ani Hoxteru nedosahuje jak co do techniky, tak především co do řemeslného zpracování. Je i tak stále velmi dobrou volbou pro efektní krby používané příležitostně, v rámci své domovské země platí za jakýsi standard, což se pomalu stává i u nás. A tam vnímám jeho úlohu.
Kritika Hoxteru ohledně kopírování technických řešení sice v začátcích značky nesporně platila, nicméně už pár let je výrobce v mnoha směrech originální a naopak i on umí přinést prvky, kterými se jiní inspirují. Obávám se, že tento argument neobstojí dlouhodobě a být Brunnerem, opustím už dávno tuto rétoriku (on jí mimochodem v podstatě už dávno opustil a ona už je pár let živená spíše v našich končinách, kde je často populárnější světácky pomlouvat paní domácí a chválit sousedku). Ostatně Brunner, přes jeho nesporný přínos oboru, začal s výrobou krbových vložek relativně nedávno a zcela jistě také neobjevil již jinými objevené že...
Co se týče hodnocení na Heurece, ponechám bez komentáře... Snad jen doporučím výstižný článek, který vyšel nedávno v Reflexu právě na téma současné praxe eshopů a všech možných srovnávačů cen právě ve věci "uživatelských recenzí". Svět zkrátka chce být klamán a měli bychom si zachovat trochu toho selského rozumu...