Ahoj. Chtěla bych se zeptat tech co mají patrove domky jak to řešili s topením? Byli jsme přesvědčení, že bude všude podlahové topením, ale teď když to řešíme tak se názory rozchází a projektanti říkají, že do patra je vhodnější dát klasické radiatory :-( . Mě se tohle řešení moc nelíbí, protože nechci mít v podkrovnich místnostech topení (ložnice, dětské pokoje.) Budu ráda za to když mi řeknete jak to máte vy + vyhody/nevýhody. Dekuju! :-) :-)
@travas Výrobce Sinclair, konkrétně mám toto - 4ks vnitřní klimatizační jednotka MS-H09AIZ (možné ovládání přes wifi) a 1ks venkovní klimatizační jednotka MS-E28AIN. I při mínus 7st.C krásně topí - doporučuji v kombinaci s podlahovým topením na přechodné období jaro a podzim. V letním horku se také může hodit.
@hbboy ja mám na každém okruhu, tj. v každé místnosti termostat a podlahovku si reguluji bez problemu, tedy když zavřu dveře, jinak časem se teplota snaží sjednotit
@chrobakv no vidíte to, a já žádné termostaty nepotrebuji, nastavil jsem teplotu před dvěma roky na prutokomerech na 23-24 stupnu a mám to porad stejně. Tepelné čerpadlo topi levně tak proč se omezovat.
Termostaty ani nic dalšího bych do systému nechtěl
Podlahovka meni teplotu třeba až za 8 hodin atd. Takže o nějaké akcni regulaci během dne nemůže být řeč....
jo jo dřevo je boží - každé polínko musíte vzít 3 - 4 x do ruky, než se dostane z lesa do kamen - a pár let sušit
nezlobte se, ale hrozná otročina v 21. století, místo dělání dřeva se raději věnuji svým koníčkům
relaxace u dělání dřeva a smrdět si celý život v obýváku mě opravdu neláká
¨
dřevo ani zadarmo bych nechtěl
-)))
@chrobakv jo jo dřevo je super - každé polínko musíte vzít 3 - 4 x do ruky, než se dostane z lesa do kamen - a pár let sušit
nezlobte se, ale hrozná otročina v 21. století, místo dělání dřeva se raději věnuji svým koníčkům
relaxace u dělání dřeva a smrdět si celý život v obýváku mě opravdu neláká
¨
dřevo ani zadarmo bych nechtěl
-)))
a ještě to pak regulovat nějakými udělátky ...... no každý dle svého
já v září zapnu knoflík, v dubnu ho vypnu - cena podobná jak topení dřevem, krásná regulace, celou zimu je teplota stejná - beze změn