Špatně položená rohož

Dobrý den, mám dotaz. Před dvěma měsíci jsme se přestěhovali do novostavby a před týdnem jsme zkusili na víkend zaponout podlahové topení - elektrické topné rohože. Bylo zapnuté přes víkend a zjistili jsme, že podlaha topí pouze tam, kde jsou položené topné rohože. Máme v obýváku, chodbě a kuchyni položený vinyl. V koupelnách, kde je na rohožích dlažba to topí perfektně. Ale v místnostech, kde je vinyl, podlaha topí jen na rohožích a tam kde není je podlaha studená a je to na nohy velice nepříjemné (přechody do místností, v chodbě je dán jen pruh uprostřed, není až ke zdím, podél kuchyňské linky, podél stěny, kde máme jídlení stůl atd.) V příloze zasílám fotky, kde je vidět, že rohože nejsou položené po celé místnosti, ale jen místy. Nikdy jsme podlahové topení neměli, tak jsme nevěděli, zda se teplo přenese i mimo rohože. Ptám se tedy, zda se rohože takto pokládají běžně nebo je to na reklamaci? Případně, zda se s tím dá něco dělat? Děkuji za odpovědi
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ma_ta43:

Dobrý den, mám dotaz. Před dvěma měsíci jsme se p…
@ma_ta43 Pokud je máte položené tak na té první fotce, tak je to hrubě odbytá práce. Samozřejmě že se to tak nemá dělat. Jak se to dělá - viz foto.
Odpovědět

@ma_ta43 Pokud byl v plánu nábytek u stěn, tak tam elektrické topení nemá co dělat. Pokud tam je, m+l by být nábytek na nožičkách. Na tohle je proti vodní podahovce elektrická podlahovka pitomá. Druhá věc je že rohože se prodávají s nějakým výkonem na plochu a ten by měl odpovídat zhruba tepelným ztrátám pokoje. Takže tu koupenou plochu topení musí nějak po pokoji rozmístit. Na to je rohož proti kabelu či vodní podlahovce pitomá. Taky máme v bytě vynechané místo pod skříněma, ale s kabelem to jde věšinou líp poskladat. Do baráku už šla podlahovka vodní, její jediná nevýhoda je, že potřebuje vyšší tloušťku betonu/anhydritu, což vadí jen při rekonstrukci.
Odpovědět
Nábytek nikde na podlaze není, jen pod kuchyňskou linkou - ostrůvek. Je tedy na nožičkách, ale přikrytí lištami, tak může dělat problémy i to? Jinak se nikdo s námi právě o rozložení nábytku nebavil, takto to umístili sami. Navíc je mi divné, že i v kuchyni (kde je rozměr kuchyně všude stejný - 60 hlubka), tak je to od kuchyně cca 1 metr a ta mezera, po které se chodí je prostě studená. Je nějaká možnost opravy nebo už máme smůlu?
Odpovědět

Nábytek nikde na podlaze není, jen pod kuchyňskou…
@ma_ta43 Oprava jedině vybouráním a udělat znovu a lépe. Zakrytí lištama vadit může, pokud je použitá rohož s vyšším výkonem a vy to v podstatě zaizolujete. Zkuste si tam dát teploměr, až bude podlahovka víc topit, zatím bych tam sokl nechal. Vinyl ma tuším povolených 27°C, ale to si zjistěte u výrobce. S elektrikou to není problém dosáhnout, když energie nemá kam utéct. A budu se opakovat, na tohle je elektrická podlahovka pitomá. U vodní podlahovky nepřekročíte nikdy teplotu topné vody.
Odpovědět
Děkuji za odpovědi.
Odpovědět
Ta první fotka je fakt na potlamě. Kdyby mi to takhle někdo zkusil položit, okamžitě by našel mou botu ve své prdeli.
Odpovědět

Nábytek nikde na podlaze není, jen pod kuchyňskou…
@ma_ta43 proč jste se rozhodli pro elektrické topení rohožemi ? Topení elektřinou je nejdražší topení. Teplovodní podlahovka je do novostavby levnější, můžete ji natahat po celé ploše podlahy a jednou můžete přejít třeba na topení TČ. Podmínky PENB jste splnili velkou FVE elektrárnou ?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od horst_fuchs:

Ta první fotka je fakt na potlamě. Kdyby mi to ta…
@horst_fuchs no zda se ze tu chybel TDI aby to udelal...
Odpovědět

@ma_ta43 Na reklamáciu to je, ale asi by muselo dojsť až na súd, pretože to je tak drahá oprava, že sa bude firma vykrúcať ako to len pôjde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?