Odpověď na příspěvek od ma_ta43:
Dobrý den, mám dotaz. Před dvěma měsíci jsme se p… @ma_ta43 Pokud je máte položené tak na té první fotce, tak je to hrubě odbytá práce. Samozřejmě že se to tak nemá dělat. Jak se to dělá - viz foto.Odpověď na příspěvek od ma_ta43:
Dobrý den, mám dotaz. Před dvěma měsíci jsme se p… @ma_ta43 Pokud byl v plánu nábytek u stěn, tak tam elektrické topení nemá co dělat. Pokud tam je, m+l by být nábytek na nožičkách. Na tohle je proti vodní podahovce elektrická podlahovka pitomá. Druhá věc je že rohože se prodávají s nějakým výkonem na plochu a ten by měl odpovídat zhruba tepelným ztrátám pokoje. Takže tu koupenou plochu topení musí nějak po pokoji rozmístit. Na to je rohož proti kabelu či vodní podlahovce pitomá. Taky máme v bytě vynechané místo pod skříněma, ale s kabelem to jde věšinou líp poskladat. Do baráku už šla podlahovka vodní, její jediná nevýhoda je, že potřebuje vyšší tloušťku betonu/anhydritu, což vadí jen při rekonstrukci.Odpověď na příspěvek od ma_ta43:
Nábytek nikde na podlaze není, jen pod kuchyňskou… @ma_ta43 Oprava jedině vybouráním a udělat znovu a lépe. Zakrytí lištama vadit může, pokud je použitá rohož s vyšším výkonem a vy to v podstatě zaizolujete. Zkuste si tam dát teploměr, až bude podlahovka víc topit, zatím bych tam sokl nechal. Vinyl ma tuším povolených 27°C, ale to si zjistěte u výrobce. S elektrikou to není problém dosáhnout, když energie nemá kam utéct. A budu se opakovat, na tohle je elektrická podlahovka pitomá. U vodní podlahovky nepřekročíte nikdy teplotu topné vody.Odpověď na příspěvek od ma_ta43:
Nábytek nikde na podlaze není, jen pod kuchyňskou… @ma_ta43 proč jste se rozhodli pro elektrické topení rohožemi ? Topení elektřinou je nejdražší topení. Teplovodní podlahovka je do novostavby levnější, můžete ji natahat po celé ploše podlahy a jednou můžete přejít třeba na topení TČ. Podmínky PENB jste splnili velkou FVE elektrárnou ?Odpověď na příspěvek od horst_fuchs:
Ta první fotka je fakt na potlamě. Kdyby mi to ta… @horst_fuchs no zda se ze tu chybel TDI aby to udelal...Odpověď na příspěvek od ma_ta43:
Dobrý den, mám dotaz. Před dvěma měsíci jsme se p… @ma_ta43 Na reklamáciu to je, ale asi by muselo dojsť až na súd, pretože to je tak drahá oprava, že sa bude firma vykrúcať ako to len pôjde.