Odpověď na příspěvek od synura_p:
To jste mě pěkně vyděsila, budeme mít také IVT ze… @synura_p dobrý den, máte již namontované tepelko a bydlíte? Pokud ano, jak se Vám zdá hlučnost? Máte nějaký problém nebo neslyšíte nic?Odpověď na příspěvek od m_vasickova:
@synura_p dobrý den, máte již namontované tepelko… @m_vasickova Ještě ne... teprve se (konečně) podařilo zprocesovat všechno úředničení kolem vrtu a bude se vrtat. Takže ještě nevím...Odpověď na příspěvek od m_vasickova:
S tepelkem jsem zatím zásadně nehnuli. Zaplatili … @m_vasickova ono také skutečně každý vnímá hluk a vibrace jinak. V bytovém domě, kde jsem předseda SVJ, nyní řešíme stížnost na hluk a vibrace z plynové kotelny, která je v garáži pod bytovou jednotkou. Předchozí majitel, který tam bydlel 10 let, si nijak nestěžoval. Držím palce, ať vám reklamace vyjde.Odpověď na příspěvek od roman_:
S akustikou to nie je tak jednoduché. Hladina aku… @roman_ u nás je problém, že se hluk a dunění přenaší přes celý dům do obyváku, a ložnice a dětských pokojů. A nejsou to sousední místnosti s garáží. Nedaří se to odhlučnit. Montážní firma se snažila to odvibrovat, a dát do tepelka nějaké speciální antivibrační protihlukové folie, měnili i nový kompresor. Zatím nepomáhá nic. Na noc to musíme vypínat. Nejspíš budeme muset přistoupit ke znaleckému měření a dokazování, że to překračuje hygienické normy dané zákony...Ale problém je, že třeba manžel to nikde neslyší. Jen já a klidně přes zaplou televizi, přes špunty v uśích... Je to peklo. Už 2. zima bez výsledku řešení.Odpověď na příspěvek od m_vasickova:
@roman_ u nás je problém, že se hluk a dunění pře… @m_vasickova A není problém čisté u Vás? Manžel to neslyší a vy ano? Mám to stejné čerpadlo IVT EQ C6 země x voda. A je to tiché jako blázen. Mám ho v technické místnosti. Kde mám příčky Porotherm 17,5 profi dryfix. Vedle hned ložnice a neslyším vůbec nic. Ne jen já. Ale nikdo. Ale jak jsem jednou u vás četl, máte příčky z Ytongu. To je všeobecně známo, že porobeton má mizernou akustiku no. Ta moje 17,5 cihla naštěstí bohatě stačí. Chyba je buď u vás v hlavě, nebo v příčkách nebo ve špatně provedené montáži.