Tepelné čerpadlo servis a montáž

Ahoj, nemáte prosím kontakt na někoho provedeného a dobrého z Olomouckého, případně i okolního kraje na montáž a servis tepelného čerpadla vzduch voda?
Odpovědět
Nikdo nemáte prosím kontakt na ochotného servisáka?
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

Nikdo nemáte prosím kontakt na ochotného servisák…
@rumcajk Zdravím, nám dělal pan Marek Drozd, je někde od Hranic ale dělá jen Nibe.
Odpovědět

Ahoj, nemáte prosím kontakt na někoho provedeného…
@rumcajk u TČ záleží na značce. Hodně často to funguje tak, že výrobce má na oblast své autorizované servisní partnery a ani si moc není z čeho vybírat.... Jakou značku chceš? Nebo pak je možnost si to nechat nainstalovat u neautorizované firmy a autorizované spuštění si zaplatit zvlášť. To stojí kolem 10 000... Hodně to bývá kvůli záruce. S kontrolou ti přidají třeba 3 roky navíc.
Odpovědět
Koupil jsem TČ bez záruky, tudíž mi stačí někdo kdo se v tom vyzná a dokáže to spustit. Nejlépe někoho kdo dělá Midea nebo Woltair. Veškeré schémata a návody mám. Tak si myslím, že nainstalovat monoblok nemůže být pro někoho kdo i dělá jinou značku nějak náročné. Jde o to spíš sehnat někoho ochotného.
Odpovědět
Profilova fotka

Koupil jsem TČ bez záruky, tudíž mi stačí někdo k…
@rumcajk To je práve problém, inštalatéri sú skoro všetci ako keby v jednej mafii a nechcú robiť tč, ktoré nepredali.
Odpovědět
taťka montuje tepelka různých značek a je z Českého Těšína, do Olomouce to je hodina. To by nebyl problém
Odpovědět
@josefx tam nejde o to, že to neprodali. Tam jde opravdu o tu záruku. U tepelných čerpadel to funguje tak, že výrobce nedrží klasickou záruku, ale ty jako instalatér musíš identifikovat problém, nahlásit náhradní díly, které potřebuješ a oni ti je pošlou. Ty to následně opravíš. Kromě náhradního dílu vše hradíš ty. A je jim úplně jedno, jestli to opravuješ hodinu, nebo týden. Navíc ke každé značce musíš mít několik školení, které mají platnost třeba rok. Mívají to rozdělené do několika kategorií (třeba 3 různé školení na 1 značku). Bez školení nemáš přístup k instalačním manuálům a technické podpoře té značky...... Jo, a ty školení se ve většině případů celkem draze platí - jenom pár značek je má zdarma. Takže pokud to děláš tak jak máš a jsi oficiálně autorizovaný, tak tě to stojí nemalé peníze. A opravdu nemůžeš naistalovat TČ za hodinovku.
Odpovědět

Koupil jsem TČ bez záruky, tudíž mi stačí někdo k…
@rumcajk monoblok bez záruky si v podtatě můžeš nainstalovat "sám". K tomu nepotřebuješ člověka s certifikací na F-plyny. To je výhoda monobloku. Sehnala bych si místního instaléra na napojení trubek a pokud neseženeš autorizovaný servis, tak ti to může připojit i místní elektrikář.
Odpovědět
Nebudu hrát tajemného a ukážu Vám co jsem koupil, viz odkaz dole v příspěvku. Je to Woltair, úplně stejné co v ČR prodávají. Je to převlečená čínská Midea, kterou tady prodávají za cca 70 tisíc. Za 17 tisíc naprosto super cena. Řeší to na FB v jedné skupině. Má to inventorový kompresor Mitshubishi a jsou k tomu na Woltairu ke stažení (již jsem tak raději učinil) veškeré příručky a montážní schémata, od stavební připravenosti až po zapojení. Základní deska zalitá v epoxidu a celkově, dle slov lidí na skupině slušné čerpadlo. https://allegro.cz/nabidka/tepelne-ce... Přišlo to během 4 dnů Toptransem, volali normálně z Woltair. Pokud najdu (a snad se najde někdo ochotný to namontovat) někoho na montáž, tak normálně uvažuji zda nevzít ještě jedno do garáže pro strýčka příhodu.... Ještě mají k dispozici 26 kusů, minulý měsích jich měli přes 50. Dřív šly stihnout ještě LG monobloky okolo 20 tisíc, ty byly ale pryč v řádech dnů.
Odpovědět

Nebudu hrát tajemného a ukážu Vám co jsem koupil,…
@rumcajk a víš že jsi si koupil jednofázové čerpadlo? Tam bude asi ten zakopaný pes, proč je to tak levné. Většina baráků totiž nemá ani přívod v desítce, jak chtějí v manuálu... A ještě popřemýšlej nad umístěním, protože 60dB je celkem dost.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kekita:

@rumcajk a víš že jsi si koupil jednofázové čerpa…
@kekita ano vím že je jednofázové, dokonce většina domů okolo má jednofázové. Dávají k tomu ale návod jak jej přeskládat na 3 fáze
Odpovědět

Nebudu hrát tajemného a ukážu Vám co jsem koupil,…
@rumcajk Tak jen přemýšlím proč je origo Mitsubishi cca 10x dražší. 😉
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od kekita:

@rumcajk a víš že jsi si koupil jednofázové čerpa…
@kekita Ještě by byly zajímavé tech. parametry energetická účinnost éta, energetická třída A, apod. Je někde k zhlédnutí energetický štítek?
Odpovědět
Chápu, že si za to mohu sám, protože jsem to některým nenaservíroval komplet. Tak @travas podívej sem sekce dokumenty, tam bys měl všechno vyčíst https://www.woltair.cz/marketplace/te... Kompresor, který tam je https://qishanr.com/products/24000btu... Do přílohy ještě uvádím schéma zapojení, a přepojení z jedné na 3 fáze. Tak co? Prohloupi jsem za 17 tisíc?
Odpovědět

Chápu, že si za to mohu sám, protože jsem to někt…
@rumcajk Asi to máte hodně nastudované, dle EŠ dobré, horší je to již v dokumentaci o výkonu, tam se nedá moc zjistit, uvedené parametry jsou jen pro to 10 kW. Jak to lze s Vámi probrat? Kontakt na mě www.stavporady.cz
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od travas:

@rumcajk Asi to máte hodně nastudované, dle EŠ do…
@travas Hele já jen hledám někoho ochotného, kdo by se na to podíval a namontoval mi to do domu, klidně až někdy z jara. Nejsem odborník, jsem řekl bych poučený laik. Tady jsem viděl super cenu, viděl jsem, že to lidem chodí, že je kvalita víceméně dobrá a cena je směšná. Tak jsem to "risknul" a čerpadlo je doma. Ještě posílám odkaz na technickou příručku, z které by šlo možná také něco vyčíst. Vím, že to není nejlepší čerpadlo na světě, ale za 17 tisíc mu jdou ty třeba horší výkony a vyšší hlučnost jistě odpustit. https://www.grundig.com/content/dam/r... Budu rád za konstruktivní zpětnou vazbu. Opravdu mám nutkání koupit ještě jedno. Na druhou stranu, stojím před úkolem najít ochotného servisáka.
Odpovědět

@travas Hele já jen hledám někoho ochotného, kdo …
@rumcajk OK, v příručce nic nového, dle chladiva možná původně klimatizace, což až tak nevadí ale pak rychle klesá výkon s nižší teplotou, i když uváděné parametry při 2 °C stále dobré pro výstup 35°C. (A2/W35) Problém hlučnost.
Odpovědět

@rumcajk OK, v příručce nic nového, dle chladiva …
@travas super díky za náhled. Něco ji odpustit za tu cenu prostě musím. Co myslíš? Má smysl koupit za těch 17 tisíc ještě jednu? Najde se servisní technik co mi to rozchodi? Stavební přípravu a dráty s potrubím si mohu natahat sám. Na zbytek si netroufám, přesto si myslím že pro člověka co montuje klimy/ čerpadla to nemůže být taková věda a problém.
Odpovědět
Profilova fotka

@travas super díky za náhled. Něco ji odpustit za…
@rumcajk 1) tá prerábka je akurát tak rozdelenie rôznych záťaží na jednotlivé fáze. Ale kompresor je stále jednofázový. To len pre uistenie. Mali by tam byť potom iné ističe. 2) Je to monoblok. Tudíž sa nepracuje s okruhom, kde je chladivo. To zjednodušuje prácu o 300% a nie je potrebný odborník, ktorý spojí chladivový okruh. Zapojiť to preto by nemal byť problém. Dokonca nie je potrebné používať v interiéri CU 28x1 a zložito to letovať, postačí aj pex-al-pex 26x2 a lisovacie spojky. Na tých nie je čo pokaziť, kliešte sú lacné. Medzi externou jednotkou a prechodom do interiéru sa dajú použiť nerezové vlnovce. Každý lepší eshop ich vie odstrihnúť na požadovanú dĺžku a zlisovať ich na konci + dodajú maticu a tesnenie. Ako izoláciu použiť kaiflex. Možno omotať hliníkovou páskou na mechanickú ochranu. Namotať pár šróbení s tangitom je taky hračka, kľudne zaučím. Zvyšok je pár káblikov a nemal by to byť problém, ak majú niekde popísanú svorkovnicu. Do TČ síce nefušujem, ale presah do elektra a iných častí mám, keď dáme hlavy dokopy, tak to zvládneme zapojiť :-) Kľudne SZ.
Odpovědět

@travas super díky za náhled. Něco ji odpustit za…
@rumcajk Těžká rada, na jednu stranu velmi lákavá cenová nabídka, na druhou stranu, za mě, nevím do čeho jdu. Jedině získat někde reference kdo to již provozuje.
Odpovědět

@rumcajk Těžká rada, na jednu stranu velmi lákavá…
@travas osobně bych vyzkoušel, zda to funguje a pak bych koupil další do rezervy. V případě poruchy to zvládnete prohodit za 0.5h.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?