Odpověď na příspěvek od barca3979:
My máme heatflow v novostavbě, jako další zdroj m… @barca3979 Dobrý den Barčo, mohu se Vás zeptat na již zjištěné zkušenosti s vytápěním HEATFLOW ? mě se ten nápad líbí a jsme s přítelkyní teď před výstavbou novostavby RD. budeme mít také cca 200- 220m2 podlahové plochy. Zajímala by mě Vaše zkušenost, co se týká tepelného komfortu, ovládání, zdraví a i tedy spočítaných nákladů na rok vytápění. Moc děkuji za jakoukoliv zkušenost. :-D fajn den PetrOdpověď na příspěvek od closetozero11:
@barca3979 Dobrý den Barčo, mohu se Vás zeptat na… @closetozero11 Mohu se zeptat na důvody, proč se rozhodujete pro HeadFlow ? Podle mého názoru je to nejhorší varianta a tak by mě docela zajímalo, co Vás k tomu vedeOdpověď na příspěvek od closetozero11:
@barca3979 Dobrý den Barčo, mohu se Vás zeptat na… @closetozero11 Dobrý den, udělejte si podlahové vytápění , mám tepelné čerpadlo voda -vzduch, budete maximálně spokojený, žádný hluk z čerpadla není slyšet, pořidte si kvalitní okna a kvalitní čerpadlo.Mám tepelné čerpadlo Bosch , podlahovou plochu 120 m2, horko jako blázen, 24-25 stupňů. Dlažba je všude a spokojená jsem maximálně.Bazén venkovní s čističkou také jede od jaro do podzimu pořád a platím měsíčně za energii 3 500 Kč.Odpověď na příspěvek od badamx:
@closetozero11 Dobrý den, udělejte si podlahové v… @badamx to že platíte měsíčně 3500 je pěkné ale nic neříkající údaj nikdo totiž návin kolik máte za kW lepší je uvést roční spotřebu než částky co platím měsíčněOdpověď na příspěvek od zubr487:
@closetozero11 Mohu se zeptat na důvody, proč se … @zubr487 Dobrý den, líbila se mi ta myšlenka, že Heat Flow topí v celé ploše a ne jako drát. Navíc se mi líbí varianta s čidelm v každé místnosti, kdy si to každý může navolit dle své potřeby a celý dům nemusí být ve stejném tepelném komfortu.Odpověď na příspěvek od closetozero11:
@zubr487 Dobrý den, líbila se mi ta myšlenka, že … @closetozero11 stavíte novostavbu, takže jako první se musíte rozhodnout, jak splníte podmínky PENB. To hlavně znamená, jak budete větrat, ohřívat TUV, čím topit v zimě a v létě chladit. Zrovna v případě čistě elektrického topení to znamená velkou FVE s bateriovým úložištěm. Prostě je zde řada otázek. Co se týká HeadFlow, tak jste se evidentně nechali nachytat na reklamní sliby. Primárně záleží na tom, jak budete dělat podlahy. V případě novostaveb je klasika mokrou cestou. V tom případě je topení foliemi nesmysl. Buď teplovodní topení nebo topení kabely. Mokrá cesta znamená, že topení je zalité do vrstvy anhydridu nebo betonu. V tom případě samozřejmě topí celá plocha. Jsou tam samozřejmě nepatrné rozdíly teplot, ale to poznáte jen termokamerou. Pokud trváte na elektrickém topení a budete dělat podlahy suchou cestou, tak je nejjednodušší kombinace foliového topení a na to plovoučku. Jenže podstatné je, že folie si mužete koupit od různých výrobců. Je zde pár výrobců, co slibují hory doly a ty samé folie prodávají za mnohonásobek normální ceny. Firma HeadFlow je jedna z nich. Prostě folie normálních prodejců mají určitý význam především pro rekonstrukce. Do novostavby, je to nesmysl.Odpověď na příspěvek od closetozero11:
@barca3979 Dobrý den Barčo, mohu se Vás zeptat na… @closetozero11 dobrý den, omlouvám se, že až teď, moc sem nechodím. Už bydlíme 8 let a stále jsme s HeatFlow spokojeni. My ho tedy používáme jako druhotné topení, převážně topíme kachlovými kamny. HeatFlow používáme hlavně na temperaci podlah a v jednotlivých pokojích, když je chladněji, tak si každý přitopí dle svých požadavků. Nyní nám pomáhá topení i vysušit podlahy po rozsáhlých povodních. Takže naše spokojenost se nemění. A jedinci, co zde úplně nesmyslně vysvětlují a nazývají nesprávně Headflow raději nekomentuji, protože, ten poslední příspěvek je jeden nesmysl za druhým🤦♀️. Např. to, že topí celá plocha a nejsou tam rozdíly teplot, není pravda. V každém pokoji je udělán samostatný okruh, folie nepřesahují přes prahy. Dále další nesmysl, Heatflow se nezalévá betonem, ale doporučuje se pouze anhydrid. A ještě doplním, pokud podlahové topení, rozhodně ne trubky nebo kabely. Při poruše se špatně opravuje. To je další výhoda Heatflow, nic se nebourá, jen se navrtá dírka a přerušení folie se opraví.Odpověď na příspěvek od barca3979:
@closetozero11 dobrý den, omlouvám se, že až teď,… @barca3979 Pokud reagujete na to, co jsem napsal, tak já jsem nikde nepsal, že HeadFlow nefunguje. Funguje ale jako každé jiné el. topení a taky se stejnou účiiností. Podstatné je, že na stránkách HeadFlow se uvádí, že HeadFlow má nejvyšší účinnost = to není pravda. Všechny typy el topení mají účinnost blížící se 100% Nejvyšší komfort, rovnoměrné vyhřátí, atd. = řada výhod, které ale má každé podlahové topení Tak bych mohl projít všechny slibované výhody. Pro mě jsou šmejdi výrobci, kterří prodávají obyčejný výrobek za vysoce předraženou cenu. Přesně to dělá HeadFlow. Ty samé folie si můžete koupit u výrobce za desetinovou cenu. HeadFlow se normálně dává pod plovoucí podlahy. Je proto primárně určen pro rekonstrukce. Pokud se jedná o novostavbu, tak je nesmysl dávat folie a zalévat to třeba tím anhydridem. Zde jste opět mimo. Je úplně jedno, zda se zalévá anhy nebo betonem. V obou případech je to nesmysl a navíc je to občas zdrojem problémů. Řešilo se to zde a na TZB. Folie spolu s ostatní konstrukcí funguje jako kondenzátor a pak dochází k tomu, že pokud se majitel dotkne nějakého kovového zařízení (třeba sporák) tak dostane ránu. Tenkrát z toho byla dost rozsáhlá diskuze, která se ale údajmě musela smazet z právních důvodů. .Odpověď na příspěvek od barca3979:
@closetozero11 dobrý den, omlouvám se, že až teď,… @barca3979 Dávať do novostavby elektrickú podlahovku je v súčasnej dobe úplný nezmysel. A je jedno, či káble alebo rohože. Dáva to zmysel tam, kde nie je možné do skladby podlahy dať trubky. A hlavne, vy máte kachle, takže ani netušíte, aké nákladné by bolo kúriť čiste elektricky.