Vytápění elektrickými kabely vs. elektrický/plynový kotel s teplovodní podlahovkou

Zobraz úvodní příspěvek
Prosím o názory a zkušenosti.
Odpovědět
1
2
@jirimachacek první bych si nechal přepočítat ty TZ. při 5 kW už je pouze elektrika docela na hraně. Záleží co znamená přitopení tou vložkou. Pokud není plynová přípojka, dalo by se myslím už o návratnosti nějakého levnějšího TČ uvažovat.
Odpovědět
@jirimachacek šel jsem do kabelů a nelituju.regulace nemá chybu.náklady atd píšu v jiných vláknech.ty TZ s vaší skladbou stěny se mě zdají hodně.já mám šířku stěny 40cm a TZ 3.7.
Odpovědět
@r4d3k74 Přitápění vložkou bude spíše o atmosféře popř když nepůjde elektřina. Priorita bude podlahové vytápění, krbová vložka rezerva. Tepelnou ztrátu by dům ve standardu měl údajně mít 4KW , ale já si navíc nechávám dát polystyren 160 na místo 140, lokalita je trochu více na větrné hůrce. Nicméně údaj o tepelné ztrátě domu raději beru s rezervou a počítám s 5KW. Díky moc za reakce ;-)
Odpovědět
@jirimachacek dům o obytné ploše 100m2, dřevostavba dle projektu TZ 4,5 kW, krbvá kamna o málém výkonu (2,7-5) a loni jsem za el. zaplatil 23 tis + cca tisícovku za dřevo. teplota v domě 22 stupně. bydlíme vedle parku a slunce mi moc dům nevyhřeje - vysoké stromy kousek od domu. za nás spokojenost..
Odpovědět
@fotrtom Děkuji za reakci která mi dost řekla ;-) TZ 4KW uvedená u domu je od firmy která dům bude stavět. Já si pro klid nechám dát silnější polystyren a tím v budoucnu ušetřit za topení, takže TZ pod 4KW by byly moc fajn.
Odpovědět
@fotrtom krásný příklad z praxe @jirimachacek A tak dům je menší, není důvod těm TZ nevěřit, při dnešním standartním zateplení není důvod mít větší TZ. Ale při těch TZ 4-5 kW se to prostě láme. Možná zkusit tento odkaz http://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a... poctivě zadat včetně vstupů a vyjde výsledek. Je škoda, že si tu teplovodku nemůžete namotat za normální peníze sami, pak na ní zapojit elektrokotel a viděli by jste jak jste na tom a případně později koupili TČ.
Odpovědět
@r4d3k74 Děkuji za reakci a odkaz na výpočet.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?