@michalova jj funguje. Kdyz peru bez calgonu bile veci tak je mam uplne sede!!
Manzel potrebuje do prace biel tricka tak jsem mu znicila asi polovinu :D:D
Ted uz bez calgonu bile veci vubec neberu.
Pres vikend sme byli u znamej tak akruat prala bile a mnela ho uplne sede a hrozne nadavala protoze zapomnela dat do prani - kyprici prasek. ( to je varianta kdyz ti dojde calgon doma ). ;-)
@niccky.z můj manžel také nosí bílá trika do práce každý den, navíc je hodně zašpiní a mě štve že to pořád nemůžu doprat, a jsou jak píšeš - šedá :-( zkusím tvoji radu díky ;-)
Hodně špinavá trička jsem prala v prášku na pečení a největší teplotu. Také to dobře pustí když dáš místo prášku na praní, tak tabletu do myčky nádobí.
Calgon je zbytečně drahý, stačí krystalická soda (to je součást jak Calgonu, tak jiných změkčovadel i prášku na pečení) ... ovšem záleží na tom, od čeho jsou ta trika zamazaná, může pomoc citrónka, ocet, savo je také v pohodě, pokud se to s ním nepřehání (nesmí být moc koncentrované a prádlo v něm nesmí ležet dlouho - nejdřív trochu zežloutne a pak se začne rozpadat)
taky jde o to jaká pracovní trika.... pracovní trika na stavbu (když jsou to stránky o stavbách a rekonstrukcích) ani nebělím a po dokončení prací je vyhodím 8-)
Já jsem spokojená s přípravkem Oxydoo z DEDRY. Nevěřila jsem tomu, že dokáže vybělit moji nejoblíbenější letní kabelku a opravdu povedlo se... je bílá :) jinak se s ním bezvadně čistí láhve od SodaStreamu :)
Na bělení zašlého bílého prádla je výborný perboritan sodný - přidat k pracímu prášku a prát aspoň na 70%C. Já jsem si ho koupila v Itálii, kde se běžně používá a je velmi levný (1 kg stojí kolem jednoho eura a na jednu várku se přidává do pračky jedna lžíce), ale před pár lety se dal koupit i u nás, ale nevím, jak je to teď. Je prý obsažen i v pracím prášku Titan.