Čím utíráte dřez a pracovní desku?

Profilova fotka
Ahoj, mám takový dotaz. Máme novou kuchyň a hned nám smrdí :-( . Nevím, čím to je. Utíráte dřez zvlášť jinou houbičkou než houbičkou, kterou máte v dřezu na nádobí? A jen vodou nebo i jarem nebo nějakým prostředkem? Zdá se mi, že nám smrdí i nádobí po umytí tím stejným smradem. Připadá mi to jak zatuchlina nějaká. Poradíte někdo, jak se toho zbavit a případně, jak kuchyň udržet voňavou? :-) . Bydlíme zatím asi jen 14 dní, takže kuchyň je nová, nechápu to ... Tak mě zajímá, čím utíráte, jestli houbičkami, nebo nějakými speciálními hadry a jestli máte na vše zvlášť hadřík a jakými prostředky. Moc děkuji za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdo nic? :-(
Odpovědět
Profilova fotka
já mám jednu houbičku na mytí nádobí, tu pravidelně jednou za týden vyhazuju a beru novou - někdy i častěji, když myju třeba něco od mléka nebo něco, co se na té houbičce drží. Pak mám takový ten pěnový hadřík na utírání pracovní desky a otírání linky. To otírám většinou jarem, pokud je potřeba umýt, nebo pokud jsou třeba jen otisky nebo šmouhy, tak to vezmu Clinem na okna a suchým hadříkem - mně se dobře osvědčily klasické bílé hadrové plínky - nastříhám jí na 4 kusy a mám 4 hadry :-D dobře saje. dřez mám nerezový, takže ho umyju jarem a pak přejedu DM čističem na nerez a otřu suchou plínkou ;-)
Odpovědět
Já mám desku z masivu, utírám tím, co mám po ruce a v pohodě, voní krásně dřevem, ale to asi nebude pro Vás vhodná rada :)
Odpovědět
Profilova fotka
zkus takové ty vlhčené ubrousky speciálně do kuchyně co jsou. Voní a dezinfikují. Prodávají je skoro všude. Já je používám ráda. Ale ten smrad mi u tebe přijde divný, nemáte spíš špatnou vodu? Ucpané trubky, kde by něco mohlo hnít?? Zkus je pročistit třeba krtkem.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky...Já mám na nádobí houbičku a potom mám hadr...strašně mňa pobavil název..Petr pro každou příležitost.... :-D .Kupuju to normálně v Penny marketu. Tým utírám pracovní desku a dřez vždycky do sucha. 1x za týden to hodím do pračky, když peru tmavé. Ale jinak si tu hadru mosíš nechat dobře uschnůt. Taky sme to tak měli. Hadra sama o sobě tak nesmrděla ale když sem s tým utřela pracovní desku tak to byl hnus... :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně. Já mám na nádobí houbičku a na pracovní desku, co ji vydrbu houbičkou, použiji hadr z mikrovlákna, ten řidší, lépe se vyždímá do sucha a pak nezanechá ani šmouhy. Mám jich víc na střídačku, aby byly, když se perou. Dřez mám granitový a odkapávací plochu vyčistím nejvíc takovým tim kartáčem s dlouhou rukojetí, super na záhyby, a zase přejedu hadrem z mikrovlákna. Na ty nedám fakt dopustit. S tím smradem se mi to stejně taky nezdá. Nám smrděla myčka (logicky), když se otevřela, tak jsem pořídila vůni do myčky a pod dřez, kde je odpaďák jsem pověsila vonný pytlík. ;-)
Odpovědět
Já používám ve stříkačce (nádobka se stříkátkem) na 1 litr nádobky asi 700 ml octu a zbatek vody plus tam nakapu nejaky vonny olejiček. Tím dezinfikuji vše, od WC přes dřez po pracovní desku. Je to levné, účinné a velmi šetrné k prostředí, hold bydlíme v CHKO Morávka, tak je třeba se tak chovat. :-) A ještě každý den večer houbičku a hadřík z kuchyně dám do mikrovlnky (musí být vlhké) a na minutu ji zapnu na nejvyšší výkon. Důkladně zabije všechny bakterie.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?