Odpověď na příspěvek od hankade:
Obnovuji diskuzi, na stejné téma nevidím kategori… @hankade Rodinné domy se od r. 2006 nekolaudují. U staveb, které se nekolaudují, se nepovoluje předčasné užívání stavby. Takže předčasné užívání vám nikdo nepovolí, protože není třeba. Bydlet můžete. Jiná věc ovšem je, zda máte stavbu dokončenou. Protože až na dokončení stavby jsou navázány další věci - číslo popisné, RÚIAN, zápis do KN, obslužnost že strany obce, atd.Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@hankade Rodinné domy se od r. 2006 nekolaudují.… @jozkakomosny Máme dokončenou stavbu, jen mi chybí vodoměr na studnu nebo v technické kvůli stočnému :( a to vádím víš. Mám připravený ten zápis na katastr - odsouhlašený katastrem - geometrický plán. Stavba je schopna užívání, ale ještě ty dodělávky. V trvalém bydlišti už nejsme od srpna, potřebujeme číslo popisné, je to i mimo okres kde jsme bydleli, chceme si přihlásit i popelnice .... No a nevím tedy jak postupovat :(Odpověď na příspěvek od hankade:
@jozkakomosny Máme dokončenou stavbu, jen mi chyb… @hankade Dokončit stavbu. Tedy vše, co máte povoleno a bez čeho nelze stavbu řádně užívat (což znamená samozřejmě i přípojky, retenční nádrž, obvykle i fasádu, atd.).