Zdravím, před pár lety jsem koupil byt a podal daňové přiznání. V loňském roce jsem koupil pozemek a měl bych do konce ledna opět podat přiznání k dani z nemovitých věcí. Uvádí se do tohoto přiznání pouze nově nabyté nemovitosti nebo všechny mnou vlastněné, tedy i výše zmíněný byt? Nikde jsem tuto informaci nenašel...
Tedy mě vůbec nenapadlo podávat přiznání už na tu starší nemovitost. Vlastnila jsem byt, podala přiznání, po pár letech zdědila chatu, podala přiznání na chatu, teď kupuju pozemek, tak podám přiznání na pozemek. A není to náhodou každé na úplně jiný FÚ?
@slabici ja to tedy pred chvili vyplnila a napsala to komplet cely za vsechno znova... Jsem to tak pochopila z tech pokynu, tak nevim... Tam pisou ze u zoho dilcijo, kam se pisou jen zmeny, se stejne zahrne i vyse dane z minulych priznani, tak fakt nevim... Jsem tu nad tim badala tady cely vecer a stejne to nechapu...
@scvrcek Hele, mne je to jedno, já mám podáno i zaplaceno ;-) Tchanovi rekli, ze ma prijit podle mista trvaleho bydliste, prisel, pomohli mu to vypsat, podal. Asi je to i o nějaké vstřícnosti, vzhledem k tomu, ze je to propojené pres pc.
No vždycky se to podávalo podle umístění nemovitosti. Takže logicky pokud byt, chata a pozemek je každý v jiným kraji, tak podávám 3 přiznání ;-) Ono je to v podstatě jedno, hlavně že je podáno a pak zaplaceno