To je dotaz po kterém se každý nožíř osype :)
Pokud chcete dobře poradit a ne jen utratit nesmyslné peníze za nože na chlubení, tak je potřeba doplnit informace.
Na co chcete nože používat - občasné domácí vaření, časté domácí vaření, vaření profesionální.
Jaký typ nože hledáte. Evropský nůž šéfkuchaře je něco jiného než jednostraně broušený japonský nůž na suši. Každý má jiné určení a styl práce.
Jak moc se budete o nože starat. Jak o běžnou údržbu, tak broušení. Každý nůž potřebuje občas nabrousit aby správně pracoval. Jiný nůž doporučíte někomu, kdo nůž pravidelně brousí doma a jiný tomu, kdo ho chce párkrát do roka vzít k brusiči. A u mytí a údržby je to podobné. Pokud jste ochotný po každém použití nůž umýt, osušit a uložit do pouzdra, tak jsou pro vás vhodné jiné nože než pro někoho, kdo ho po nakrájení rajčat hodí do dřezu, druhý den ho protáhne myčkou a třetí den ho hodí do šuplíku mezi ostatní nebožáky.
Takže pokud chcete poradit tak, aby to pro vás mělo smysl a nešlo o zbytečně vyhozené peníze, tak se trošku rozepište.
Jinak co se týče poměru kvalita/cena, tak si velmi pěkně stojí nožířství Pok - http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok.html
A pokud chcete ohromovat hlavně cenou, tak si na heurece vyhledejte kuchyňský nůž a seřaďte si je od nejdražších. Určitě to budou kvalitní nože, ale jestli budou i vhodné pro vás, těžko říct..