@zelca Taky jsem oní uvažovala, ale nakonec jsem nepořizovala. Potraviny )ovoce, zelenina) kupijeme raději častěji čerstvé, maso do mrazáku sice párkrát do roka ve velkém, ale tam to není až tak potřeba a např. na dovolenou (což byl můj první impuls, když jsem viděla ty krásné balíčky u kamarádky :-) ) už s jídlem nejezdíme....Koupila jsem si sáčky a vakuovou pumpičku z Tecomy za 2 stovky a ještě to nepoužila :-)
Nasi si poridili vakuovacku kdyz jsme byli mali... Pouzivali ji hlavne ze zacatku- halo efekt, pak jen na letni ovoce do mrazaku a nakonec vubec. Byla to Moulimex, musely se dokupovat sacky, ne vzdy dobre zataveno, ale je to uz asi 20let. Pro me zbytecky kram, co zabira misto.
@zelca Ano, za me teda urcite, vakuu nesportebovane klobasy (maso) a kdyz zbyde treba omáčka - pak davam do mrazaku, u omacky to pak i s pytlikem dam do parni trouby a ohrivam..
nebo vakuujeme maso na gril - to nasledne varime v pare (60°C 2h) a pak hodime na gil a udelame jen kosmetiku, na tom grilu je to pak jen par minut a mam jistotu ze je hotove
obcas vakuujeme i nedojedene bramburky (v original pytliku od bramburek)
@verunky Ty chipsy jsou super nápad.....jenže si nepamatuju, kdy nám naposledy zbyly.....raději je už ani nekupuju. A to samé s ostatními potravinami, asi jsme nějací moc žraví, ale určitě je spousta lidí, kteří to takto využijí ;-)
My máme dvojí. Buď vaku nádoby, do těch přendávám čerstvé maso, uzeniny a sýry. Vydrží to déle čerstvé.
Pak máme vakuovačku na role a do toho zavařujeme buď maso do mrazáku, ale především je určená na pozdější vaření metodou Sous Vide, na to se fakt těším. Ale to bude až bude trouba s párou.
Ty nádoby jsme dostali od Bionaire, když jsme tam kupovali pomalé hrnce a druhé máme od Domo elektro.
Svařovací vakuovačku též od Domo elektro.
http://www.domo-elektro.cz/detail-vyr...
@ivca69 Můžu se zeptat na sous vide? Pořídili jsme taky parní troubu...jsou na to nějaké speciální sáčky? Nemění to chuť jídla, když se taka dlouho jídlo "marinuje" v igelitu?
@bamak zkušenosti mám zatím jenom teoretické :-D
Ale podle mne to je bomba a určitě budu využívat.
Ve spoustě restaurací už to jedou, jídla takto připravovaná jsem jedla. Je to měkkoučké a šťavnaté.
Pokud parní troubu máš, tak to určitě zkus.
Zrovna předminulou neděli to ukazoval Pohlreich na Primě na tom jeho vaření od šesti.
Dohledej si v archivu.
@ivca69 Super děkuju. Taky už jsem párkrát ochutnala a v zimě bude ideální příležitost vyzkoušet....tak už jen sehnat ty správné pytlíky (mikrotéňák by to asi nepřežil :-D )
Rodiče to měli doma, když jsem byl malý a za mě to je zbytečnost, teda alespoň u nás se to využilo jen několikrát do roka a to ještě se slovy, tak když už to doma máme, tak to využijeme.