Dobrý den, jakou mate zkušenost se zahradnimi grily? Dívám se po grilu ve střední cenově hladině k občasnemu grilování, nemám zarim jasno jestli klasika dřevěné uhlí, nebo spíše plyn nebo elektrika. Budu rad za vaši osobní zkušenost, příp. I doporučení značky. Předem diky.
my máme weber na uhlí a spokojenost http://www.weberstephen.cz/Sv%C4%9Bt-.... To uhlí tomu prostě dodá tu pravou, grilovanou chuť. Pokud se pro uhlí rozhodneš, tak určitě ber typ s odnímatelným popelníkem, čištění je pak velmi snadné. S grilem na uhlí se chce trochu naučit, ale pak lze dělat vše, jako s plynovým. Máme vyzkoušeny jak rychlé plátky masa, tak 2,5kg krkovici vcelku, pomalu grilovaná přes dvě hodiny - byla krásně propečená a přitom šťavnatá :-)
@kuna mohu se zeptat, jaké teploty v grilu při grilování dosáhnete? My totiž max. 130-150st. a to je hrozně málo Jen nevíme, kde děláme chybu. Používáme brikety, dáváme rozpálit do komína a pak je žhavé rozsypeme v grilu... ale ta teplota je tam prostě pokaždé strašně nízká. Nevím, kde děláme chybu, jestli je málo uhlí apod. :-( :-( :-(
@kkoudelka A jaký máte? My koupili teď Original Ketle nebo jak se to píše a manžel tam taky měl nízkou teplotu, tak jsem pootevrela ten pruduch na ten popel a nahoře taky a pekne se to vyhrálo. :)
@kkoudelka to, bohužel, nevím, my někde ztratili teploměr, takže měříme jen teplotu uvnitř masa, když pečeme vcelku. Ale napadá mě málo uhlí, jaký máte komín, nemáte náhodou ten kompaktní https://www.mall.cz/prislusenstvi-gri... My ho měli původně, dostali jsme ho ke grilu v rámci nějaké akce a také jsme pořád nechápali, proč je uvnitř nízká teplota, když máme plný komín uhlí. Pak jsme zjistili, že jsou dvě velikosti, koupili ten velký a už je to OK.
@kkoudelka Ja som prave vcera kupil gril, nie weber ale nieco podobne od tej hornbach znacky, Tenneker a pri vypalovani podla navodu by najprv mal mat 100 stupnov a potom 200, mne sa prave nedarilo udrzovat tak nizku teplotu, vzdy to vyskocilo cez 200 a musel som zatvarat privod vzduchu a vetrat to, neviem si predstavit ako je mozne nevediet dosiahnut aspon tych 200-250 ak sa to poriadne rozpali. Nemeria vam teplomer zle? To sa moze kludne stat ze je ta stupnica posunuta :-)
A inac teda ja pouzivam klasicke uhlie, nie brikety, ale to by nemalo robit ziadny rozdiel ked sa to poriadne rozpali.
@michalnovotnyy Když pominu to, že je to reklama, tak nechápu lidi, co si na domácí grilování koupí plynový grill. Ano, je to bez práce, nemusí se rozdělávat oheň, ale ta chuť dřevěného uhlí v mase je k nezaplacení.
Plynový grill na akce většího ražení, kde se rube jedna klobása za druhou, jinak, já jsem zastáncem dřeva! 😄
@davex asi te nenapadlo, ze muze mit tech grilu vic? Prostě se ptá na plyňák, no a?
Taky mam gril na drevo (brikety, uhlí) i plynak.....kazdy pro jinou prilezitost, třeba.
@ozzy77 No mi to je jedno, dal tady první příspěvek a hned odkaz na eshop = reklama.
A sám musíš potvrdit, že na dřevěném uhlí to maso chutná lépe, než na plynu.
@davex kurňa to s tou reklamou mne nenapadlo. Je to jak říkáš. Další spamer. No samozřejmě že chutná jinak i ty věci kolem té přípravy jsou prostě jinde. A řekl bych že já osobně plynak používám častěji. (Pro dva lidi) na party je to ale zase obráceně.