Ahojky všem. Jsem tak trochu blázen do netradičního bydlení, líbí se mi chalupářský styl, nesnáším modernu(chrom, plasty, černá barva atd.) Na internetu je toho přehršle, co se obrázků týče, ale ten muj styl se mi hledá těžko - asi nemá tolik příznivců. Snažím se však nashromáždit co nejvíce obrázků, nápadů, tipů a rad co se toho týče a proto zakládám tuto diskuzi - pokud by někdo věděl o dobrých stránkách nebo měl sám nějaké obrázky, či nápady, budu moc ráda, když se přidáte do spolku "bláznů" do romantického bydlení. Pro příklad, jak to myslím, se podívejte do mého albíčka. Líbí se mi dřevěné stropy, nábytek se starou patynou, kamenné a cihlené obložení, oblouky a vůbec vše netradiční a originální , nemusí to být čistě chalupářské.
díky díky holky...jojo uteklo to....dnes přidám fotky z včerejší chalupy. Tak se nezděste! :-D =-)
Jinak jméno je stále v jednání...jsme neschopný! :-N
No panejo. My akorat vcera jeli kolem, tak jsem chtela napsat, ze se u vas musi makat jako o zivot, plny kontejner suti na zahrade, jestli jsem koukala dobre. Ovsem takhle to vypada jeste sileneji...
A se jmeny aspon nejaky postup do nejuzsiho vyberu? Mne se inspirace bude taky hodit :-N
ahoj ene.....tak to je fajn, žes na to dohlídla! :-D
jojo maká se......do konce července by snad mělo být hotovo :-)
A jaká inspirace? co to slyšim? x-) x-) x-) gratuluju.... ;-)
Jméno bude nejspíš překvápko!
Na to, jakou mam blbou naladu z vestavby na chodbe, mi ji krasne vylepsilo nove MB. Naaadherny bily dum! Balim si veci a stehuju se :-D Jsou tam i bile detske pokojicky doladene doplnkama, ale prijdou mi dost nuda a bez duse. Pak me jeste zalujala promena lodzie, ale jenom nez jsem si precetla popisku "umela trava vypada hezky a dobre se cisti" :-N :-D
já MB neodebírám...tak nevím =-)
Bílá je nádherná...ale udržovat to!
Já finišuju broušení a voskování kredenců a nábytku do světnice...jestli teda z toho zbořeniště někdy světnice vůbec bude! :-D
To jsi odvaha se do neceho takoveho vubec poustet :-N Ale aspon fotky vyslednych del bez svetnice by bodly :-D
A o MB pisu prave kdyz nekdo neodebira a zajimalo by ho to. Dneska nam dodelali vestavbu na chodbe, tak uz budeme asi bydlet jako opravdovy lidi, az nekdo vybali zbytek tech krabic a ulozi je na misto |-|
@martek - tak to vím, najeď si na www.ebay.co.uk a hledej...:) zkus french style nebo vintage style atd...je tam toho mraky, akroát musíš mít někoho buď v anglii nebo tady s tím, že má na ebayi založenej účet. Dost často si z anglie objednávám právě přes kamarádku, která ten účet má. Je to něco jako aukro tady u nás...
mrkněte na nabídku tchiba na příští týden ;-) :
http://www.tchibo.cz/is-bin/INTERSHOP...
objednávat můžete už teď, já jdu asi do tabulky a líbí se mi lustr / svícen x-)
Jani, jak jste na tom - povodně?
No, zájemce zatím nikde .. pravda, že žádné vehementní úsilí jsme nevynaložili.
Teď to tady šlo trochu nahoru.. tak snad.
Ale až se trochu aklimatizuji v práci, dáme se do toho. x-)
Třeba nám to příští rok vyjde.. :)
Co u Vás? Jste hotovi..?
My dobre. Petr se teda cely vikend coby dobrovolny hasic nezastavil, navic jel dneska v noci na Slovensko na pohreb, ale hlavne ze uz je po povodnich..
Byt mame kompletni, ted je to jenom o nabytku. Zrovna jsem prisla z loznice, kde jsem sedela a dumala co s posteli. Zatim spime porad jenom na matracich na zemi. Postel se mi nikde zadna nelibi nebo nema potrebne rozmery, uz nevim, kde hledat, byt treba jenom inspiraci pro truhlare..
@ene Tak to moje presne tam neni, je to nova kolekce a jeste neni na webu komplet ;-) Ale je to takove to, jak je z jedne strany pruhovane a z druhe kytickovane. V bezove.
@mmmk krásné povlečení, aspoň vím, kam kliknout, až nám nějaké doslouží ;-)
Šikovná kamarádka nám teď vyšila polštáře na gauč i do ložnice a ještě máme slíbené další, už se těším x-)
Holky máte prosím někde nějaké tipy a inspirativní obrázky na stylovou vestavěnou skříň? Nutně potřebujeme obr skříň, ale žádná moderna, musí to tady ladit. A ještě by to chtělo knihovnu. Máme nedostatek úložných prostor a je těžko tady něco připasovat, do toho podkroví. Dneska jedeme pro novou horkovzdušnou pistoli a musím se do toho konečně pustit. Poslední 2 měsíce jsem trhala v práci rekordy a na domácnost absolutně nebyl čas :-(
Stylova vestavba, to uz se vylucuje z pricipu, ne? :-D Taky jsem s tim strasne valcila, ale tech variant je strasne malo, kdyz clovek chce, aby to neco vydrzelo (cili bile pojizdeci dvere takrka nelze :-| ).
Teprve ted jsem si vsimla, ze ma bellarose blog x-) http://bellarose-cz.blogspot.com/
@ene No právě, ale jediná možnost, jak vyřešit nedostatek dobře přístupných úložných prostor, je vestavěná skříň. A teď, aby se tu hodila... jak jsi to vyřešila ty?
Vidis v albu.. v loznici jsem to vyresila ikea pax skrinema v bile, k tomu uchytky odjinud. Pokud netrvas na pojezdech a mas zesikmene steny, nechala bych si udelat obyc bile dvere nebo ikea pax dvere nechat zkratit (preci jenom to ma trosku jinou upravu nez obyc lamino). Treba ale firmy u vas nabizeji lepsi varianty, tak si nech ukazat jejich vzorniky a osahej si ty povrchy, jestli se budou osmatlavat nebo ne. U toho nejlevnejsiho hladkeho bileho lamina jsem se bala, ze se povrch osaha do hladka/leskla, to pak jde dost videt a je to k nicemu. Ta bila pax odolava, ac jsou to ty nejlevnejsi dvere z nabidky (jo ale cistit od spinavych rukou pri montazi sly blbe). Pokud by to musely byt pojezdy, tak tam je kazda rada draha. Bilou si osahas tak jako tak, protoze na ni nejsou kloudne uchytky, jenom okrajove listy. Na chodbu jsem tedy dala zrcadla take kvuli svetlu, a korpus k podlaze dub. Kdyby to ta firma nabizela, zvazovala jsem i variantu s bocnici s tenkou vrstvou dyhy, nevim, jestli to ma nejaky specialni nazev, kazdopadne to neni tak drahe jako masiv a jdou s nim delat velke plochy. Ale to konkretne u nas nikdo nenabizi.
@ene Díky za vyčerpávající odpověď. Mrknu na tvé album. Mám v úmyslu to svěřit buď stolaři nebo taťkovi, on docela umí. Teď to nemá smysl vyfotit, máme tam opřené dveře a žebřík, tak později provedu. Zeď je do L (levý roh) a není to pod šikminou. Pojezdy nechci, jen klasické panty jako v kuchyni. Viděla jsem v hobbymarketech takové dvířka z masivu, bez povrchové úpravy a v různých výškách, nevím jestli i šířkách. Z toho bych chtěla dveře, počítám, že bude trojdílná. Ještě se ale mrknu na tu ikeu, vzpomínám si, že posledně jsem tam taky něco pěkného zahlédla. Celková výška je okolo 2,5m a šířka asi 1,8m, takže fakt monstrum. Korpus z masivu, vše natřu/nalakuju na bílo či krémovo. Úchytky uvažuju Signera z Ikey...