Co nám chodí na desku?

Ahoj, chci se zeptat zkušenějších. Každý den uklízím z desky tyto výkaly. Dokázal byste někdo poznat o jaké zvíře se jedná? Chodí nám tam kuna? To by bylo asi celkem nemilé co, aby se následně nechtěla zabydlet ve střeše.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

Ahoj, chci se zeptat zkušenějších. Každý den uklí…
@rumcajk Jj, vypadá to na kunu. Co se týká zabydlení ve střeše, tak to záleží na vás, jak budete mít půdu zabezpečenou.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@rumcajk Jj, vypadá to na kunu. Co se týká zabyd…
@jozkakomosny Co doporučíte? Určitě dám ocelový ochraný pásek ke střeše, místo toho plastového. (nevím jak se to jmenuje) Jak se kuny zbavit? Vím, kde má ta potvora nejspíše hnízdo. Pod stavební boudou nebo zbylými paletami cihel. Snažit se ji odchytit? Otrávit je asi blbost ne? Nechci mít na svědomí nějakou kočku nebo psa...
Odpovědět
To je kuna, zkuste si půjčit někde sklopnou past a odchytit a pak někam odvézt daleko do přírody.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

Ahoj, chci se zeptat zkušenějších. Každý den uklí…
@rumcajk Kuna sa pod strechu nedostane, keď nebude mať kade. Stačí jej zamedziť vstup a je to vyriešené. A aby Vám nebehala po záhrade, zožeňte si psa alebo mačku (pes je na to trochu lepší).
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

@jozkakomosny Co doporučíte? Určitě dám ocelový o…
@rumcajk Ten kovový pásek bude určitě lepší. Ale jak se jí zbavit, toť otázka. Zkoušela to už spousta lidí nejrůznějšími způsoby (viz i strýček Google), ale efektivní způsob zatím nikdo nenašel. U našich se svého času taky usadila, každou noc řádila na půdě. Zkoušeli jsme všechno, nic nepomohlo. Do sklopce se chytnout nedala, po měsíci po odchytu asi šesti koček a jednoho ježka jsem ho vrátil. Psa (máme loveckého) měla úplně na háku. Dokonce jsem ze Zoo donesl tygři chlupy. Žádný účinek. Elektronický odpuzovač - taky nic. Ze zoufalství jsme zkoušeli i otrávené návnady, všechny zůstaly netknuté. Nakonec ji jednou soused našel v garáži, kterou nechal omylem přes noc otevřenou. Byla zalezlá v zadním rohu a vypadalo to že si tam bude dělat pelech pro mladé. Vzal na ni vidle, zakopaná je na zahradě. Od té doby máme klid.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@rumcajk Ten kovový pásek bude určitě lepší. Al…
@jozkakomosny Nie je pes ako pes, my sme mali takého malého orecha, žiadne lovecké plemeno a ten trhal všetko, čo sa pohlo. Kuny chytil dve, jedného krtka a potkany každú chvíľu. Ani mačky nie sú všetky lovecké, niektorým ani myši nič nehovoria. Je treba na to mať asi trochu šťastie.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@jozkakomosny Nie je pes ako pes, my sme mali tak…
@roman_ Že vás pes chytil kunu??? A dokonce dvě? Tak to běžte vykládat někam jinam, to je naprostý nesmysl. To by musely být buď beznohé, nebo otrávené a už skoro mrtvé. Normální živou kunu žádný pes nikdy neuloví.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@roman_ Že vás pes chytil kunu??? A dokonce dvě?…
@jozkakomosny Chytil a roztrhol na polovicu. Bola to pre neho taká hra, čakal za rohom kľudne pol dňa a potom vyštartoval, zahnal do kúta a bolo po nej. Potom to doniesol pred dvere. Chytil aj niekoľko drozdov, bohužiaľ raz aj veveričku. Fotku nemám, bolo to dávno a pes už nežije. Ale kým žil, okolo baráku neprežilo nič. Potkany chodili provokovať za plot.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@jozkakomosny Chytil a roztrhol na polovicu. Bola…
@roman_ Děláte si z nás srandu vědomě, nebo nevíte, co je to kuna? Tu pohádku, jak váš ořech chytil kunu a roztrhl na polovinu, musím říct kamarádům myslivcům, ti se potrhají smíchy.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@roman_ Děláte si z nás srandu vědomě, nebo neví…
@jozkakomosny Verte neverte, ale nemyslím to zo srandy. Mali sme ich na povale nad garážou. Pes veľkosti tak cca po kolená.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?