Ahoj musím se podělit o včerejší zážitek ze stavby - ve čtvrtek nám dojel pán z Heluzu udělat rovinu, vše proběhlo v pohodě. Na pátek jsme měli zavolané 2 zedníky, kteří měli zakládat první šár. Když ale začali dělat, tak jsme s manželem zjistili, že takové zdivo jak máme my viděli tak možná ve snu.... prostě vůbec ani nevěděli, jak se zakládají rohy, nic...a to se ještě zjistilo, že nám ze stavebnin nedodali rohové cihly..takže hned takový začátek špatný....
Také máme od listopadu povolení a začínáme snad brzo. Zatím jsme ve fázi, kdy ladíme co všechno potřebujeme. Ale snad už to nebude dlouho trvat a začneme. Chtěli bychom v květnu udělat základovku :-)
eerryy: neboj, všechno zlý je pro něco dobrý. Ale i já se tohohle bojím, abych někde někomu nenaletěla.... držím palce ;-)
Také se přidávám. My čekáme na nabídky od stavebních firem, které nám doporučil náš architekt a stavební dozor a nejpozději v létě snad začneme :) Stavíme pasivní domeček.
@amazing ne, já plyn obecně nerada (ani na vaření) a do nového ho ani neplánujeme zavést (v nynějším ho máme zavedený, ale zaslepený, nepoužíváme, jen je prostě v baráku, udělali jsme ho, když byla plynofikace obce před pár lety ) . Navíc prozatím máme přístup k dřevu, takže rozhoduje i ekonomická stránka ;-)
@sabcav také jsme to tak původně chtěli. Ale projektant topení nám moc nedoporučoval kombinovat podlahovku s radiátory. Budeme mít všude podlahovku a žebřík v koupelně
@l_baruska mě by se líbilo všude bez radiátorů, ale za a/ je to dražší, za b/ četla jsem někde článek, že není dobré mít podlahovku tam, kde se spí
Koukala jsem, že máte naprojektovaný oboustranný krb, jakou jste vybrali krbovou vložku?
bef twin 8
@sabcav , taky jsme to řešili, u té podlahovky jde hlavně o teplotu vody, tj. povrchu podlahy, pokud je dobře udělaná a funguje cca do 30 stupňů vody v podstatě nevnímáte, že máte podlahové topení, problémy by z toho být neměli a není důvod jí nemít všude
@l_baruska a jaké TČ budete mít? my zatím zvažujeme, zda ho dát, každopádně bude na něj aspoň příprava.. jinak máme v plánu krb jen tak a podlahovku s elektrokotlem a bojler. plus přírava na fotovoltaiku. ještě uvidíme, jestli nedáme TČ hned.
@sabcav Proc by mel byt problem s podlahovkou tam, kde se spi? Muzes to rozepsat? ;-) Ja naopak cetla clanek, ze pokud je postel na nohach a je pod ni volny prostor, vubec nicemu to nevadi.