Koupě bytu, který ještě neexistuje

Jaké máte zkušenosti s koupí bytu v bytovém domě, který se teprve staví? Na co si dát pozor? Co když byt nakonec nebude vyhovovat, stalo se Vám to?
Odpovědět
Profilova fotka
My kupovali. Projekt od developera. Lrověřili jsme si ho, je to známý developer. Neměli jsme vysoká očekávání. Pořádně jsme měřili velikost pokojů, kontrolovala jsem světové strany, na místě kde to mělo být jsem dronem fotila přibližný výhled z okna, okukovala lokalitu a zjišťovala zda by se mi tam líbilo. Velkou výhodou byla možnost klientských změn, hpravili a posunuli jsme si pár příčwk, vybrali si obklady a podlahy....to bylo super. Jen člověk vybral a o víc se nestsral, to bylo skvělé. Na prohlídku novostavby jsme vzali kamarádku z oboru a nahlásili pár chybiček, které pak opravili. Vybrali jsme si dveře, sanitu. Bylo to príma. Jen se vybíralo z omezené nabídky. Ale dalo se vybrat. Druhý rok začalk do garáží zatékat a musely se olravovat, ale to se stává všude a určjtě jsme kvůli tomu nezanevřeli na stavbu a developera. Prima také bylo, že během čekání až to dostaví jsme mohli vymýšlet interiér. Další výhoda je že na papíře to bylo asi o něco levnější, ale to nemohu říct určitě. Líbilo se mi ale že to kupujeme zbrusu nové. Na interiéru mě zají.alo hlavně rohložení (viděli jsme a upravili jsme si), výhled z okna (je jas é že tam budou stavět časem něco dáĺ, mrkněte i do uzemního plánu) nicméně jsem chtěla hezký výhled aspoň na chvíli a okolí(okoukla jsem ) . A orientace. Vše se dalo vyčíst a představili jsme si to. Za mě super. Jonale nevěděli jsme konečnou podobu omítky a vnitřních chodeb. Ale to nám bylo jedno.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od badela:

Jaké máte zkušenosti s koupí bytu v bytovém domě,…
@badela úplně normální ve velkých městech. Je potřeba si zkontrolovat developer a. Zda je větší a až staví (znám i malé co jen podvádějí). Jinak jsem čekala na byt 2 roky. Menší klientské změny, které je potřeba pořádně zkontrolovat. Jinak u bytů co jsem kupovala já spokojenost. Velká bytovka. Už asi 10 co stavěl developer. Jasně že nějaké problémy jako větší hlučnost a problémy se zatékáním terasy v budově se objevily (ne přímo v mém bytě). Být co kupoval přítel od malého developer a byl spraseny kde se dalo, spousta problémů a hrozná hlučnost a projekt co měl po nás ani nedostavil, vybral zálohy a je v insolvenci. Takže doporučuji opravdu velké developery a prověřené. A nepraliti víc jak 300 tis zálohu, já platila celkovou částku kromě zálohy až po převzetí, i když ve smlouvě bylo možnost čerpání dle stavby, ale to developer nakonec nechtěl.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od badela:

Jaké máte zkušenosti s koupí bytu v bytovém domě,…
@badela no a když vám nakonec nebude vyhovovat, tak hold prodáte a koupíte něco jiného ;-)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od badela:

Jaké máte zkušenosti s koupí bytu v bytovém domě,…
@badela ještě poslední. Kupovali jsme tak i před 4 let dům (2 roky se čekalo na dostavbu). Taky developer. Platilo se průběžně dle postupu stavby posledních myslím 30% po předání. Jinak doporučuji dobrého právníka na smlouvy!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?