Natírání nábytku z Ikea - máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahoj, nezkoušela jste některá natírat/nastříkat dýhovaný nábytek z IKEA na jinou barvu? Jedná se mi hlavně o komody a postel MALM. Předělávám ložnici a současná barva se mi tam vůbec nehodí (chtěla bych břízu přemalovat na tmavě hnědou) a na nový nábytek momentálně není. Manžel mi tvrdí, že to bude vypadat strašně. Že to bude poznat, že je to přemalované, že se bude barva v rozích loupat, atd. ... jen nevím, jestli to říká proto, aby to nemusel dělat nebo že to tak opravdu je.
Odpovědět
@lilibeth já bych si to zkusila někde, kde to nebude poznat (zadní stěha nebo tak....). Zatim jsem zkoušela natřít nohu u stolku Lack a nejde to. Prostě lak i barva dělá mapy, takže se nechytne všude a vypadá to strašně. Nevim, co by s tim udělalo přebroušení, to jsem ještě nezkusila, protože jsem to zatim nechala, jak to je......
Odpovědět
Profilova fotka
zkus se podívat tady http://www.ikeahackers.net/ mají tam různé ikea předělávky, tak třeba tam najdeš i rady jak to natřít
Odpovědět
S předěláváním nábytku mám zkušenosti letité. S Ikea nábytkem také. Je tu problém, v tom, že dýhy používané na tento typ nábytku jsou na laminační bázi .Mám vyzkoušeno jemné broušení , ruční nejjemnějším smirkovým papírem. Je to ,ale časově velice náročné a náročné na přesnost, nátěr musí být základní nechat velice důkladně zaschnout a pak aplikovat precizně barvu a to ve dvou nátěrech . Vždy nechat důkladně zaschnout. Použít na aplikaci barvy speciální malý váleček. Barvu volit opravdu velice kvalitní na nábytkové povrchy s perfektní kryvostí, buď mat nebo lesk. Ale nejlepší výsledky jsou s použitím speciálních tapet - ne samolepicí . Vinylová báze a k tomu je speciální lepidlo. Nechat zaschnout a aby se tapety vypnuly do hladka. Po té doporučuji přetřít lehounce bezbarvým lakem v matu a nechat vyzrát tak 5 dní.Dá se s tím čarovat a vytvořit zcela originální kusy nábytku. Pokud potřebujete ještě nějakou radu k tématu tak se ozvěte. :-)
Odpovědět
Nedoporučuji to dělat svépomocí,pouze nechat odborníkovi.Nedoporučuji aplikovat válečkem,ale stříkací pistolí.Na vysoce zatížené povrchy jsou ideální laky na bázi polyuretanu.Opravdu nic pro laika. :-)
Odpovědět
Souhlasím, s tím, že pro laika bez zkušeností je to náročné, pokud je někdo manuálně zručný zvládne to. Nesouhlasím s aplikací pistolí. Právě na tyto povrchy. Váleček speciálně k tomuto určený je ideální. Mám s druhem této práce 20 let zkušeností v rámci své práce , repas či předělání i starého nábytku na úplně jiný styl a musím, říci, že s tím máme úspěch.Pokud někdo není manuálně zručný, pak bych také doporučila odborníka či zručného kutila. Paní chce ušetřit, proto také otázka ceny je pro ni důležitá. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobrý den, velmi mě zaujala Vaše rada, použít vinylové tapety při renovaci nábytku. Chtěla bych se zeptat, zda do lepidla přidáváte Herkules a jaký lak posléze použít, např. vodou ředitelný? Děkuji za odpověď. Milena :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Prosím, nezkoušel jste někdo přetřít/přestříkat nábytek, co sem dala zakladatelka diskuze? Jak to nakonec dopadlo?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?