Otřesy při průjezdu MHD - městská cesta

Ahoj, mám v ulici vedle sebe 2 domy - náš a od rodičů. Při průjezdů MHD - jezdí u nás trolejbusy na baterie - jdou v obou domech cítit otřesy. Pokud jede MHD pomaleji, je to v pohodě. Dům 1 - 100 let starý podsklepený zděný dům Dům 2 - novo stavba, dřevo, na zemních vrutech (takže o nějakých konstrukčních vadách stavby nemůže být řeč, jde o typologicky úplně jiné stavby) Ostatní domy v ulici jsou buď na kraji ulice nebo dále od cesty. Cesta po které se jezdí je městská. Zkoušeli jsme na měste vyřešit opravu vozovky - prý je ve vyhovujícím stavu (je tam asi 50 zápalat na 500metrech a místama je jak horská dráha). Polovina cesty je cca 10 let po rekonstrukci po kanalizaci - i v této polovině jsou díry. Zkoušeli jsme vyjednat zónu 30km/h - to nám dali před barák radar. Super, akorát ho dali do křižovatky, kde 50% vozidel odbočuje, takže projede asi 15km/h. Celková průměrná rychlost 35 km/h - takže je to opět v normě a ještě z nás udělali blbce. Jak se bránit? Jaký je postup? Moc děkuji za rady. Neříkám, že nám padají hrníčky z poliček, ale huntovat si oba domy není fakt nic příjemného.
Odpovědět
Ještě doplním, na ulici jsou zastávky MHD, nejsou tam chodníky. Křižovatka o které jsem se zmiňoval vede k domovu důchodců a 3 bytovým domům (spíše ubytovnám). Zónu 30 km/h si podle mě musí obhájit s prstem v nose.
Odpovědět
Přestěhovat se. 😉
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od milos_n:

Ještě doplním, na ulici jsou zastávky MHD, nejsou…
@milos_n no neumím si moc představit že tam kde jezdí autobusy by byla zóna 30. My měli něco podobného ale občas projel u kamion a katastrofa (a to tam měli oficiálně zákaz vjezdu). Bydleli jsme kousek od zatáčky pro mě nejhorší u toho autobusu bylo že do zatáčky přibrzdil a přeřadil a to šlo taky dost slyšet. A ano odstěhovali jsme se. Držím palce, ale pochybuji. To by muselo být víc jak 2 domy, nejlépe celá ulice. U nás se rozčilovala celá ulice i kvůli množství projetých aut, soused si pořídil i kameru a ta ty průjezdy a rychlost zaznamenávala. Bylo to velké halo, ale nakonec se vůbec nic nezměnilo, postavili kolem bytovky a ještě se bude stavět a doprava se jen zhoršila. A cesta byla celá nová dělali rok a půl ( to byla pohoda) a stejně při průjezdu větších aut to moc nepomohlo
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?