Odpověď na příspěvek od gabulienka508553:
Dobry den. Prosim vas vie mi niekto poradiť? Dala… @gabulienka508553 Je to prostě topení s výkonem cca 1kW. Pokud máte ztrátu místnosti vyšší, tak to prostě nestačí. Navíc pokud je chalupa vychladlá, tak musíte tepelně nabít i předměty a obvodové stěny. To je taky důvod, proč se na chalupu s oblibou dávají nějaká kamna. Nevím jaká je Vaše představa a ani jaké jsou tepelné ztráty. V každém případě, pokud potřebujete rychlé vyhřátí protoru, musíte násobně zvednou topný výkon. Buď nějakým přímotopem nebo přidat kamna.Odpověď na příspěvek od zubr487:
@gabulienka508553 Je to prostě topení s výkonem c… @zubr487 ano chalupa je studena to je pravda, chodime tam len na víkendy. Ale v predajni kde som si to bola objednať som to tomu panovi povedala aj rozmer podlahy a 2× som sa pytala či mi to vykúri..Neriešila som to nákupom cez internet ,ale išla som práve preto do normalnej predajni. Vidim ze sa tomu rozumiete vedeli by ste mi poradiť či su rohože - fólie aj z vyšším výkonom? Ďakujem pekneOdpověď na příspěvek od jan_marecek:
Jakou máte skladbu podlahy? @jan_marecek skladba podlahy: betón 5mm polystyrén ( čo mi original poradili v predajni) , 80w vykurovacia fólia, paropriepustná fólia, plávajúca podlaha kupovana s odporom zodpovedajuca elektrickemu kúreniu. Ďakujem velmi pekneOdpověď na příspěvek od gabulienka508553:
@jan_marecek skladba podlahy: betón 5mm polystyré… @gabulienka508553 jednak pokud je pod tím betonem rovnou zemina, tak Vám utíká velká část tepla dolů do země. Teplo z rohoží se dělí v poměru k tepelným odporům směrem nahoru a dolů. Těch 5mm izolace pod rohoží je hrozně málo. Tím spíše, že pod plovoučku se běžně dává mirelon se srovnateplným odporem. Klidně to může být tak, že třetinu energie posíláte krtkům. Pokud čekáte, že Vám chalupu vytopí a navíc rychle podlahovka s příkonem 1kW, tak to jste úplně mimo. Základem je znát tepelnou ztrátu chalupy. Kupte si nějaký levný výkonný přímotop a uvidíte jaká bude spotřeba. Pak se má cenu bavit o tom, zda jsou nějaké výkonnější rohože. Jsou, ale to zase budete překračovat hygienické mezní teploty podlahy.Odpověď na příspěvek od gabulienka508553:
Dobry den. Prosim vas vie mi niekto poradiť? Dala… @gabulienka508553 to že jste šla do prodejny neznamená že prodejce tomu rozumí. Třeba ví že když si do někdo dá do koupelny tak to vytopí protože v domě topí pořád ale takhle z ničeho to nevyhreje. Jak bylo řeceno pořiďte si primotom budete mít víc tepla a nakonec ušetříte i elektřinu.Odpověď na příspěvek od zubr487:
@gabulienka508553 jednak pokud je pod tím betonem… Mne to takto poradili v predajni nevyznam sa vtom, tak teraz uz viem ze asi neporadili spravne...bavili sme sa o tom ze je to chalupa a ze je tam zima...oki aj tak dakujem za kazde informacie.Odpověď na příspěvek od edison101:
@gabulienka508553 to že jste šla do prodejny nezn… @edison101 ďakujem...Odpověď na příspěvek od gabulienka508553:
@edison101 ďakujem... @gabulienka508553 Zkuste se obrátit přímo na technickou podporu výrobce (FenixGroup) s popisem skladby podlahy. Z mých zkušeností jsou velmi ochotní. Řeknou Vám, jestli je to dostačující a co od toho můžete očekávat. Podle mne je podlahové topení do víkendového objektu nevhodné. Musela byste to zapnout pár dní předem, případně nevypínat, jen to při odjezdu stáhnout na minimum.