millist: My mame hrubou se strechou za 650 tisic a okna+dvere+vrata tak za 140-150 tisic. A ta hruba a strecha je jak na domek, tak na garaz. mame samostatne stojici garaz. Domek je cca 9x9,5 a garaz je 6x5
Dedul, tak to je velika bomba a to jsi mela strach, ze to bude trvat jeste dlouho, gratulace a drzim vsechny pesti, aby to opravdu vyslo.
Ja dnesak videla nase schodiste a jse uplne unesena
dedul, to je skvělá zpráva ;-) Já jdu v pondělí podat oznámení o užívání ohlášená stavby, tak jsem zvědavá, jestli se úředníkům bude vše zamlouvat :-N
vlaďko, jak jsi na tom? Už jste 3?
Koukam, ze uz jsem asi posledni kdo nebydli :-(( Ale snad brzy.
Vcera namontovali zebriky do koupelen, pry o vikendu budeme zkouset krbik. Schody mame kovovou konstrukci a drevene naslapy. Snad o vikendu se dostanu do domecku a neco nafotim, ju?
Tak pokracujeme, dneska jsem zatopili v krbiku a za hodinku a pul bylo teplo v celem domecku ;-)
Super muze se pracovat a malovat bez ohledu na pocasi, ktere uz asi lepsi nebude :-(
Fotky budou v tydnu, zitra se bude pokladat i podlaha
ahoj holky, úplně jsem vám to sem zapomněla napsat. Moc moc se omlouvám. 12.10.2009 se nám narodil Ve 13:12 malý Petříček. Vážil 3800g a měřil 52cm. Teď už jsme druhý týden doma. Péťa je moc hodný miminko.
U nás na domečku se teď nic nedělá. podkroví už máme hotové, schody obložené a krb téměř obezděný,bez finální úpravy. Už máme i nové skříňky v obýváku. Kouknu kde máme uložené fotky a nějaké vložím.
No takže další stavitel do party x-) Gratuluju, ať je zdravej a spokojenej ;-) Ale žádnej drobek to nebyl, co? :-N
marti, střechu máte ,ne? Tak už vás žádný počasí nerozhází ;-)
Já jdu za chvíli na stavební, tak jsem zvědavá, co si vymyslí za papíry k tomu oznámení o užívání stavby :-N
áhoooj, hlásím se vám z baráčku - od včera jsme nastěhovaní - takže máme za sebou první noc! ;-)
vladka: moooc moc gratuluji, ať vám malý dělá jen a jen samou radost a hlavně ať je zdravé a spokojené miminko! x-)
Velika gratulace, jste sikulkove, a to jsi byla smutna, ze budete posledni ... tak jsem my :-((
Ale to nevadi, u nas uz to pry taky bude brzy, u nasich je nam dobre
martuli: však vy za chvíli budete taky! ;-)
a my to stejně máme bez té kuchyně trochu bojové, ale nedá se nic dělat - 4 měsíce už uletí, jak voda ;-)
no vidíš, to jsem se chtěla zeptat - kde vlastně bydlíte - takže bydlíte u tvých rodičů?! v domečku?
holky, vyznate se nektera, jake jsou vyhody a nevyhody u podlahovky? Jestli teplovodni nebo elektricke? A jaky je v tom cenovy rozdil? Nebo nemate nekde diskuzi? Nemuzu nic najit. :-(
lumiha - my máme podlahovku taky teplovodní, výhody a nevýhody nevím, ale my topíme tepelným čerpadlem, takže bylo jasné, že musíme jít do teplovodního ;-)
jo, to ja vim. Ja jsem to myslela tak. Ze vetsina lidi rekne, ze teplovodni je lepsi, protoze plyn je levnejsi jak elektrika. ale kdyz mame jen elektriku, tak je to fakt dilema a nikdo nam neni schopny poradit, co by bylo lepsi a proc.
Čau stavitelky :-)
Marťa mě správně vyčmuchala :-) Je to tak, 6.11. jsem přidala dalšího chlapáka stavitele. Holky nám teda moc nejdou :-D
Díky za gratulace. Porod byl teda fakt porod(pokoušeli se ho vyhnat o 3 týdny dřív kvůli mé těhucukrovce, ale nakonec se sám umoudřil a před posledním pokusem o indukci se začal sám hlásit), ale je to zlatíčko x-)
Jinak 26.10. jsem fakt podala oznámení o ožívání ohlášené stavby a zatím se nikdo neohlásil, že by nám to přišel zkouknout. :-N Pokud dobře chápu ten stavební zákon, mají na to 30 dní, jinak můžu stavbu užívat(což teda už děláme :-N :-D )
Lumiho, tobě jde jen o zdroj vytápění, což u vás může být klidně elektrokotel a topení můžeš mít teplovodní. Rozdíl mezi plynem a elektrikou už teď není takovej hroznej jako kdysi, ty kotle jsou už taky dost vymakaný.Takže já bych rozhodně neinvestovala do přípojky ;-) Rozdíl mezi teplovodní a elektrickou podlahovkou je spíš životnostní a cenový. Teplovodní ti vydrží déle(aspoň tak nám to tvrdí prodejce z velkoobchodu, když je v práci pro někoho objednávám, že ty spirály na rohožích se časem jakoby vypálí, ale co myslel tím časem, už neřekl :-S) a cenově vyjde líp. Pokud ji teda nechceš třeba jen do 1 místnosti, tam se ti nevyplatí tahat trubky, dala bych rohož ;-)
ježkovy oči - ono je to tu nějaké novééé :-o :-D
spaag: ještě jednou moooc gratuluji!
ohledně kolaudace - to se teď jako dává jen nějaké ohlášení???? počkej počkej, to ani nevím! :-N - můžeš mi o tom říct víc?
Ahoj holky,
Dedulko - jsem z toho mirne rozhozena ale snad se to naucim
Spaag - to vis, chlapi jsou na stavbe potreba :-)) Ten nas tam vzdycky usne :-))
Konstrukce schodu namontovana, vcera koupena barva a barva pro Bertika do pokoj, tyrkysova, ma uz i zavesy a postarky
Pristi tyden jedeme pro nabytek, uz chybi jen vymalovat a vse smontovat a budeme se moci stehovat, snad to do Vanoc bude.
Uz jsme koupili vanocni stromecek :-))
dedul,
podle toho, jestli jedete podle stavebního povolení nebo ohlášky. My jsme na ohlášení, takže podáváme oznámení o užívání ohlášené stavby. Ale řekla bych, že papíry jsou k tomu potřeba ty samý. I když my jsme v ohlášení neměly žádný požadavky k užívání, tak nevím :-N
spaag - moc gratuluju a koukám,že vám bude už měsíc, ať vám dělá jen a jen samou radost.
my jsme na domečku také pokročili. Máme hotové venkovní omítky a chystáme se pokládat střechu na dřevěném přístřešku.
Zdar ženy,
hlásím, že ode dneška máme číslo 245 x-) Kolaudační prohlídka byla fraška, páč chtěl vidět akorát čerpadlo, páč o něm taky uvažuje :-D V nedodělcích máme fasádu a zpevnění příjezdových ploch.Kdyby šel nahoru, bylo by jich víc, protože nemáme dodělanou horní koupelku a nahoře nám chybí dveře :-N
Takže dedul požadovali po nás:
- doklad o geometrickém zaměření objektu(geometrický plán)
- stanoviska vlastníků veřejné dopravní a technické infrastruktury, na kterou byla stavba napojena a to: rovodů elektrické energie, veřejné kanalizace, veřejného vodovodu(stačily jim smlouvy)
- doklad o těsnosti vnitřní kanalizace
- doklad o tlakové zkoušce vnitřního vodovodu
- doklad o tlakové a topné zkoušce ústředního topení
výchozí revizní zprávu elektroinstalace a sekundární elektrické přípojky
- revizní zprávu o stavu spalinových cest
- měření radonu v obytných a pobytovýc místnostech po dokončení stavby
- doklady o nakládání s odpadovými materiály
- doklad o shodě výrobku autonomní detekce a signalizace(požární hlásič)