@iva13p Já jsem spíš nechtěla, aby se procházelo obývacím pokojem do jiných pokojů, např. my budeme mít návštěvu a děti s kamarády budou běhat do svého pokoje přes obývák, nebo budu v negližé ležet na pohovce u telky a můj pubertální syn půjde s kamarády do svého pokoje...Toho jsem se chtěla vyvarovat.
@lusisa My jsme na Nero také koukali, jen se nám tam moc nehodil. Původně jsme chtěli také malý domeček, ale nějak jsme se pořád nemohli shodnout. Nakonec jsem otevřela Titan a řekla to je on a už žádný jiný a manžel, řekl ok:o). Přesný rozpočet ještě nemáme, ale cena v katalogu je něco kolem 3.500.000,- Kč bez DPH, tak počítáme +/- 3.000.000,- Kč, když si budeme stavět svépomocí. Co vy a rozpočet?
@dibla my máme naplánováno to samé, topení v el. (podlaha vodní) + krb s rozvodem teplého vzduchu, plyn dotáhnout je více ostudy než užitku, voda už navrtaná a odpady budou čov-ka..
@jp3nec podobné...
teplovodní topení dole i nahoře, pak krb s výměníkem pro horní patro.... studna bude také řešená, navíc dešťovka použita pro užitek -splachování wc, čovka pro užitek zalévaní zahrady... plyn nechci ani vidět...
;-)
Prosím opět o radu, chystám se napsat výslovný souhlas se zjednodušeným územním řízením, ale nějak mě vůbec nenapadá jak začít a stylizovat to :-( ....můžete mi některá(ý) pomoc..díky
@selina.j No nevím, jestli ti s tím pomůžu =-) - ale tady je vzor na stáhnutí - http://www.havirov-city.cz/dokumenty/... je to ale od města Havířova, třeba na stránkách vašeho města budete mít svůj, ale myslím, že na to, abys věděla, co tam napsat to jako inspirace stačí ;-)
@selina.j a pro koho ten souhlas potřebuješ? My od sousedů např. máme nákres domu na pozemek a jak bude vypadat z venku, k tomu nějaký základní informace a pak jen větu, že majitelé svým podpisem stvrzují souhlas se zjednodušeným územním řízením... Na obec jsem jen napsala žádost, že žádám o vydání souhlasu se zjed. úz. řízením pro stavbu takového a takového domu na tom a tom pozemku v tom a tom katastru a stačilo to.
@vera_vila díky moc, nakonec jsem to napsala jako klasickou žádost....a držela se klasické osnovy, jak to i ty popisuješ....jen jsem si nebyla jistá, jestli to mám více rozepsat....Jako aby mi to potvrdili svým podpisem, ale tak to snad budou vědět...
Mám to na ČEZ a VAK.....a prosím tě sousedům budete ukazovat jen situačku? Soused chce vidět i jak to bude vevnitř...!!! Podle mýho mu tohle vůbec nemusím ukazovat!! Je to totiž strašně důůůležitej pán a musí vidět všechno aby mi mohl do všeho kecat a povídat jak by to udělal on:(
@selina.j No, ČEZ má myslím formulář přímo někde na webu... Dá se to podat online... Ale to nevadí...
Jo, sousedům by měla stačit jen situačka, aby viděli, kde ten domek bude, jak daleko od hranic pozemků a např. i to, jak bude vypadat zvenku (že to bude bungalov, kde bude komín, jak bude terasa, kde bude parkování aut a tak), po vnitřku může být sousedovi prd. Je to váš dům, ne jeho... Bych mu to klidně řekla, ať je sebedůležitější... Bude mít nebo má svůj dům, tak ať se stará o něj, ne? Jemu musí stačit to, aby viděl, kde je terasa a kde jaký okno, kde vchod například, ale to je tak všechno...
Tu žádost o zjednodušené řízení jsme nepodávali, teda pokud to ještě nebudou chtít dodatečně doložit 8-( No a sousedům jsme dali podepsat papír, nakoukli, jak domeček zvenčí vypadá a umístění na pozemku a toť vše, kde budu mít záchod a kde budu jíst je nemá co zajímat :-p
Tak mi máme ohlášku podanou, ale přišel dopis (odpověď na obeslání vlastníků soused.pozemků) od obce po měsíci (lhůta je 14dní) že nám nedají souhlasné stanovisko. Prý že může být jen 1NP+podkroví.(My máme typem podobný neru2001) No paráda. Tim spíš že nikdy nikdo o žádným omezení nemluvil (mluvili jen o tom, že tam nesmí být rovná střecha) a hlavně máme územně plánovací informaci, kde jsme se na počet podlaží vyslověně ptali. Odpověď zněla, že obec nemá územní plán a jen takový obecný doporučení. Na konci je poučení, že tahle informace platí 1 rok, ledaže by nám stavební úřad oznámil změnu, což neudělal.
Takže tam kde jsme zradu nečekali, je asi největší. Navíc všude kolem jsou vysoké domy, i stejného typu jako náš (proto jsme ho vybrali, aby tak trochu zapadl, a abychom neměli bungalov mezi vysokými domy). Takže teď počkáme co z toho vzejde. Ale pokud člověk nemůže věřit té územně plánovací informaci a úřad při odpovědi na omezení neupozorní, tak už fakt nevim. Chápala bych kdyby něchtěli žlutou střechu a fialovou fasádu, ale tohle.
To už je fakt kocourkov. Neměli jste někdo podobnou zkušenost?
@katty.w no, jestli jste žádosti na zjednodušené územní nepodávali, tak taky můžete dostat souhlas s klasickým územním řízením a to je dvakrát delší, než zjednodušené... nevím jak u vás, ale u nás to stavební úřad chce, pokud chceme zjednodušené, tak s ním musí souhlasit všechny zúčastněné osoby (vodárny, elektrikáři, plynaři, vodaři, případně majitelé sousedních pozemků i obec)... i na to klasické musí být písemný souhlas, jen vyjádření k sítím prý nestačí... ale možná to váš stavební úřad nechce...
@mamina24 ahoj, my máme rozpočet 2.000 000,-, střecha nás vyjde na necelých 400.000,- a cihly na 200.000,- a celkově by to mělo vyjít nebo spíše musí vyjít, protože by jsme neradi šli do nějaké půjčky. raději počkáme a třeba horní patro doděláme později, protože jsme stejně jen dva a spodní patro nám bohatě vystačí. Taky nám Nero na pozemek moc nesedí, ale nakonec jsme to pořešili bočním vchodem od cesty. alespoň nám nebudou sousedi koukat do obýváku :-) Rozhodli jsme se pro něj, protože je malý, ale oproti jiným stejně velkým domkům má větší ty horní pokoje a dole navíc pracovnu.
My máme rozpočet 1.700.000,-- Kč. Jestli můžu poradit. Cihly Porotherm jsme sehnali s 30% slevou a na barák nás vyšly na cca 76.000,-- , komplet tašky na střechu (220 m2) - KM beta briliant s 30% slevou na taky cca 80.000,-- Kč zastavěnou plochu baráčku máme 149,5 m2, stavíme svépomocí. Hlavně jsme zjistili, že je důležité nekupovat cihly a tašky za katalogové ceny! Mají to navýšené, takže smlouvat, smlouvat, smlouvat.
@womenne My máme zkušenost, že všech firmách na okna jsou různé slevy - letní se přehoupnou v zimní a zase naopak, takže je jedno, kdy se okna objednají ;-)
@handule jj su akce aj v lete, ale cenovo je výhodnejšie objednávat v zime. Tie slevy su výraznejšie. A ak mám ušetriť na oknách cca. 80 000.- tak si počkám. je rozdiel či dám 210 000.- alebo 290 000.- kč. :-)
@ivik3 no práve,, a nedostaneme tak vysoku hypo aku sme chceli ( zase sa menili podmienky) takže musíme šetriť kde sa dá a aktívne sa podielať na stavbe - čož sme aj chceli. Na Vianoce dostanu deti detské monterky :-D
No v lete hrubá stavba a pak počkať na zameranie.