Stavba, jaro 2012. Plánujete také?

Zobraz úvodní příspěvek
Jak daleko jste s projektem, popřípadě se stavebním povolením, a na čem nyní pracujete?
Odpovědět
Profilova fotka
@vaveva my máme už v souhlasu se zjednodušeným řízením od vodařů, že si máme zavolat nějakému pánovi na zaměření výkopů pro položení přípojky a myslím, že je tam pak i telefon na žádost o vodoměr... šachtu máme taky... a elektriku taky, tam potřebujeme akorát stavební elektroměr, protože tam už jsou rozvaděče hotové...
Odpovědět
Ahojky, tak všechny podklady hotovy, dnes se podává na stavebním úřadě, tak jsem zvědavá, jestli se to nevrátí. Teď dořešit tu blbou hypotéku!!!
Odpovědět
Juhůůůůů práve mi volal manžel a máme to vyjadrenie pre čovku. teda to bola rychlosť. takže buduci týždeň to dáme na magistrát a snaď to bude v pohode. x-)
Odpovědět
Stavební povolení podáno, úřad neměl žádné výhrady, mají na to max 3 měsíce, tak snad to nebude trvat tak dlouho. Ještě ta hypotéka a budu klidnější :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivik3 My taky ještě vyřídit tu blbou hypotéku...teď vázneme na rozpočtu, nevim jak na tom moc bazírujou.. :-|
Odpovědět
@mililihaus nevím od koho máte hypotéku, my máme ČS a s nimi to byl celkem problém, neboť oni odhadli baráček na dva mega a my chtěli půjčit pouze 1,4 mil. A hned jsme museli dokazovat kde vezmeme zbytek. Rozpočet na baráček vůbec neřešili, mají svoje tabulky. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janiiccka Tak teď tomu moc nerozumim... :-| Kterej rozpočet moc neřešili?
Odpovědět
aha. myslela jsem, že řešíte rozpočet pro banku.
Odpovědět
Profilova fotka
@janiiccka Jo jo to je správně, řešíme rozpočet pro banku. Jde nám o to, že máme rozpočet na větší částku, než si chceme brát. Tak to potřebuju stáhnout. TAk jestli to nějak vadí nebo ne...
Odpovědět
@mililihaus už 2x jsme změnili banku, vrátili se k té první, tak snad už!
Odpovědět
Tak u nás pokrok, o víkendu jsme vykopali základy (my=bagr), ve čtvrtek se zalejou a bude se pokračovat. A máme taky vodoměr, takže už nám teče voda. Do toho obíhám kuchyně, dnes to byla katalpa, tak uvidíme jaký bude návrh a taky za kolik.
Odpovědět
Profilova fotka
@janiiccka já nevím, ale nemusíte přece žádat hypo do 100% hodnoty, ne? Prostě chcete hypo na 60% a zbytek by jim měl být jedno, ne? Rozpočet je jedna věc, odhad je druhá věc... S odhadcem se dá domluvit, že to může stáhnout (pokud se s vámi nějak osobně spojí - s námi se spojil, protože potřeboval projekt - který banka nechtěla, že mu ho dáme přímo), my jsme se naopak domlouvali, že to udělá tak, aby byl odhad co nejblíž tomu, co nám dá banka, takže jsme se s odhadem nedostali ani k rozpočtu, který jsme původně měli a museli jsme ho asi o 300 tis. stahovat (to byla sakra fuška)... Nakonec to vyšlo na 94% hodnoty nemovitosti a kde vezmeme zbytek je nezajímalo...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
u nás také pokrok - na poště leží nabytí právní moci územního rozhodnutí a pondělí podáváme ohlášku
Odpovědět
Profilova fotka
@vera_vila Záleží asi jak u které banky, ale my jsme si chtěli půjčit na hrubou stavbu s tím, že zbytek si dostavíme postupně za své a na to nám banka odmítla půjčit, trvali na rozpočtu s tím, že musíme prokázat, že zbytek peněz máme na postavení celého domu. Museli jsme tedy jít do úvěru, který nepožaduje zajištění, ale je o 200 tis. nižší než jsme potřebovali. Přitom kdybychom si půjčovali se zajištěním na hrubou stavbu, tak by měla banka zastavený i celý pozemek, zřejmě banka nechce mít v zástavě pouze hrubou stavbu, ale dostavěny dům, který by se jim lépe prodával.
Odpovědět
@vera_vila zřejmě každá banka to má jinak. my měli takovou zkušenost. a řekli nám přesně, že banka prostě nechce aby jim zbyla rozestavěná hrubá stavba - to se jim pak špatně prodává. mám stejný názor jako jirinapezl.
Odpovědět
Profilova fotka
HURÁ, DNES NÁM DOŠLA CEDULKA !!!!
Odpovědět
@varo Mooooc gratuluji.... a stavbě zdar...
Odpovědět
Profilova fotka
holky, děkujiii, myslím že nás po neděli čeká už skrývka ornice.
Odpovědět
Tak my už jen čekáme, až nám pozemek trošku vyschne a začneme po Velikonocích kopat. :-) ...jo a ještě bych chtěla prvně odrodit :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w touhle dobou (3 týdny před tp) už jsem rodila :-N (měla jsem oba porody indukované kvůli těhucukrovce 3 týdny před tp). Přeji co nejpohodější porod :-) ;-) Jinak od nás: Soused si už konečně posunul ohradu pro koně (je to manželovo zákazník, tak jsme nechtěli moc prudit a přes zimu to bylo stejně jedno, jeslti tam koně jsou nebo ne ) , v obi mají akci na obrubníčky, materiál na plot objednán, tak snad se brzy začne :-) (jsme na konci vesnice, takže nejdřív ze všeho se bude dělat plot ;-) ).
Odpovědět
@vaveva jak dopadlo pobíhání po kuchyních?
Odpovědět
@katty.w to máš taky náročné, stavba, miminko.....držím pěsti!
Odpovědět
Vy,co chcete v nejbližší době začít stavět, kdypak chcete kopat základy? Zejména je vylívat betonem? Někde jsem četla, že na beton by měla být teplota alespon nad 5 stupňů, ale ted v noci pořád klesá k nule... Já bych chtěla samozřejmě začít co nejdřív :)
Odpovědět
Profilova fotka
@pafca4 Jestli nám to vyjde, tak my bychom vylévali příští nebo přespříští víkend... Prý existuje do betonu přísada, která má podporovat schnutí a nepraskání betonu v teplotách kolem nuly...
Odpovědět
Profilova fotka
@varo tak to se máte... my snad po neděli tu cedulku dostaneme taky... úředník mi včera při podávání ohlášky řekl, že si myslí, že do týdne to bude mít hotové... tak pak by se hned koplo do země... borci na základovku už jsou prý celí natěšení a nemůžou se dočkat...
Odpovědět
@ivik3 Byla jsem v katalpě, návrh měl být včera (do týdne), ale ještě nic. Potom přišel návrh z Kuchyně Dušek Prosenice, ten se mi líbil, hlavně cena, ale osobně jsem tam zatím nebyla, pak jsem ještě byla v KL Rink (Horní Počernice, je to pobočka, kuchyně se vyrábí v Jesenným, mamka i ségra od nich mají kuchyn), tak mi udělali návrh hned (ale měla jsem domluvenou schůzku) materiálů a vzorů mají mraky, ale ještě nemám cenovou kalkulaci. Takže ještě není žádný favorit......Ale určitě padají kuchyně Nolte, bohužel to není naše cenová skupina.
Odpovědět
@sabcav Díky moc, snad to všechno zvládneme ;-) My taky chceme co nejdříve oplotit, přece jen je to větší soukromí a taky už nám nikdo nebude courat po pozemku. @ivik3 Díky :-)
Odpovědět
@vera_vila aha, a není to o dost dražší s tou příměsí?
Odpovědět
Profilova fotka
@pafca4 prý o moc ne... ale to bych se musela zeptat toho kámoše stavaře... na tohle mám lidi, já dělám do včel :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@katty.w :-) @vera_vila do včel =-) :-D ? Já myslela, že do dortů ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?