Tak lidičky, asi lámeme rekordy, ale základovku máme hotovou za 6 dní... 16.4. můžou nastoupit montážníci na vrchní stavbu... Sousedi prý jen závistivě čumijou, protože jeden se smolil se základovkou měsíc a druhý dva měsíce...
Dámy, každý podle svých možností a schopností. Stavba domu není závod!!!!!!!! My máme dva sousedy, kteří začali stavět v podobném termínu jako my-podzim 2011. Všechny domy jsou cihlové-takže klasické. Každý jsme v jiné fázy výstavby a spíš si pomáháme, různě si radíme a předáváme si zkušenosti. Jedni sousedi měli smůlu na firmu, co jim dělala základovku- to bylo jak Pat a Mat, zato teď na hrubou stavbu mají fakt dobré borce. My jsme zvládli základovku v pohodě a na hrubé stavbě už máme druhé zedníky. Jinak ať se všem daří.
@dibla jo tak to jsem si taky zažila jednání o hydrantu, teď už jsme vysmátý, ale :-S. stavíme v ulici, která je úplně plná novostaveb a my jsme byli poslední kteří tam začínali stavět a jediný mi museli mít projekt na připojení na hydrant. takže ti to fakt nezávidím. a přeju pevné nervy
@janiiccka kdybychom byli poslední, tak možná,kdybychom byli první budiž,ale jsme uprostřed a dalších 6 domu se bude stavět, jeden už stojí, druhy se nyní bágruje.... ?????, takže jako kde jsme??? každý dům to jin é měřítko???? !!!! ]-( ]-( ]-(
prosím nakolik Vás projekt vyšel? a to jste museli vybudovat hydrant??, já myslela, že to je povinnost obce, když chce mít zalidněné území...?
No,ale asi se pletu..
@iva13p Přesně tak, jak píše varo - jen chceme vědět, kdo se už posunul dál. Tak snad není nutné tolik vykřičníků, snad to jde napsat i normálně, dámo. 8-( :-) ;-)
ahojte, hlasime se mezi stavebniky jaro 2012 :-) v patek nam maji "vratit" nasi parcelu co byla pred dvemi lety stavebni - pak zniceho nic nestavebni - opet na stavebni :-D a asi se pustime do tohoto domecku http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro... protahneme ho do 150m2 a nejak poupravime... jeste koukam co najdu, libi se nam velka okna, ale zase si rikam co do prakticnosti zda nejsou lepsi "klasiky"... pod takove okno dam i skrinku atd....
@petrsv1000 jojo s tim pocitame, i kdyz se nam snazi firma vysvetlit, ze kdyz to obehnou za nas, samo za nase prachy :-D tak vse zajisti rychleji a urcite i kdyby byl nekde problem, tak ho vyresi, protoze uz maji vsude kontakty.....
@iva13p Tak my s nikým nezávodíme... Jen nám vadí ty jejich závistivé a naštvané pohledy a jejich zvědavost a vyptávání se na věci, do kterých jim nic není (přitom mi podepisovali souhlas s projektem, tak vědí, co tam má stát) a nejsou to stavební záležitosti...
Nás tlačil termín na montáž, tak se prostě muselo se základovou fakt fofrovat... Navíc máme dřevostavbu, tak to taky roste úplně jinak rychle než zděný dům...
Soused za náma má taky pech na firmy... Už tam má třetí firmu na hrubou stavbu, tak snad mu to konečně někdo udělá, už konečně začali zakládat... i se základovkou měl problém, protože jim to vymrzlo a popraskalo, tak museli po zimě opravovat... a druzí sousedi začali loni v létě, pak jim to celou zimu stálo a hrubou začali při tom prvním oteplení teď začátkem roku... teď dělají vnitřní rozvody a tak...
Tak krátká zpráva ode mě.....náš odhadce se zbláznil, takže přijela na velikonoce další paní, odevzdáváme do banky, snad už bude jen podpis a začnem......
@vera_vila prosímtě mám dotaz, manžel nechápe jak jste mohli stihnout desku za 6 dní :-):-):-) můžeš mi to popsat :-) má teda dotazy jak máte velkou desku a kolik lidí Vám na ní dělalo ? :-) díky
@varo No, deska je nějakých 131 m2, dělali na tom 4 borci... jeden den se zaměřilo, dořešily se ještě nějaké nesrovnalosti, druhý den se dodělaly lavičky, přijel bagr a vykopal pasy a odpoledne se zalilo mixem... třetí den se začalo dělat ztracené bednění asi na půlce desky a vykopala voda (byla sobota), pak se 2 dny stálo přes Velikonoce, v úterý se dodělalo ztracené bednění, včera borci vsypali zeminu, zhutnili, udělali odpady, zavezli štěrkem, dneska dodělali štěrk a dali kari sítě a začali šalování a mělo se zalívat, ale zhatil nám to déšť, tak se došaluje a bude zalívat zítra... a v pondělí izolace...