@kristi Tak my naštěstí jinak sousedy máme v pohodě, co sem zjistila. :-) Nejdřív jsem z toho měla strach, ale jsou fakt zlatý. :-) Až teda na tohohle likvidátora, to je případ... :-D
@vera_vila nám povedali že pokud se pripojíš na akukoľvek cestu, musíš mať vyjadrenie od dopravného insp. Trvá im to cca.30 dní a ver že ti to pošlu na posledný deň, takisto na ČOV, proste dodržuju termín :-p
My sme v stredu odovzdali dokumentaci, na oplocení, INGsíte a ostatné, buducí týždeň ČOVka a počítame že do Vianoc prípadne ledna aj barák.
@kristi ta cena je mazec, a aký veľký pozemok máte? Ste pred kúpou nevedeli o vecnom bremene?
@womenne no, pozemek ma 1400m, takze to je docela velka svinarna.....
oni nemaji vecne bremeno, nenexistuje zadna smlouva, protoze se to nekolikrat prodavalo a menilo majitele a driv se ty bremena neprevadeli na nove majitele....takze by to melo jit po dobrym, my jim tam v budoucnu umoznime pristup a vybudovani jedine silnice k dalsim pozemkum a oni nam za to zaplati...ma dati/ dal....
jenze oni chteji zaplatit o strasne moc mene
@kristi tak to je celkom fajn, my máme 876m2 :-N ale bola to láska na prvý pohľad :-)
Prečo si oni stanovuju cenu? Majiteľmi ste predsa vy nie? V tomto sa veľmi nevyznám,ale vždy sa volá odhadca nie?My sme tie mali na pláne začať v září, to sme fakt netušili že tu v čr je to tak prísne, a zdlhave.
Nám sa ešte musí vyjadriť banka k všetkému, tak dúfam že to bude rychlovka. V utorok som 3 hodiny vypisovala všetke papiere, a málem ma pri tom kleplo, v noci som odriekávala všetke skratky a vyhlášky :-p
@womenne no jok, jenze odhadce to neodhadne za trzni cenu, ale za nejakou tabulkovou a oni z ty odhadni ti prej daji max. pulku, proste kokoti....
my uz hypo mame schvalenou, vcetne toho celyho pozemku a znova to teda delat nehodlame, ze? proste se musej prizpusobit nam a hotovo
@womenne no, my bychom právě žádné vyjádření nepotřebovali, kdyby tam byla vzdálenost od té komunikace 7 metrů... protože jinak tam jsou už všechny komunikace hotové a připravené na vytvoření vjezdů... Paní nám právě říkala, že kdybysme to chtěli v té variantě 7 metrů, tak nám to hned schválí, ale že to chceme 4 metry, tak holt musí inspektorát. Dneska jsem tam pánovi volala a udělat by to dřív, kdyby na to měl čas. Jenže se prý rozjeli dotace na místní komunikace, tak obce posílají žádosti po desítkách, tak to nestihne dřív, než za 3 týdny...
ČOVku neřešíme, protože tam se kanalizace teprve buduje a to za mě naštěstí vyřeší projektant, má tam známého, tak to nechá u něj a bude to prý téměř hned. E.ON a plynárny mám částečně vyřešené, ale bohužel jak není dořešená ta situace umístění a musí se čekat na to dopravko, tak se holt celý posune... Ale to je jedno... přestala jsem to řešit s tím, že prostě se začne po novém roce a hotovo... tohle nemá cenu uspěchat. Radši měsíc navíc počkám, než pak celý život litovat, že mám dům někde, kde nemám dostatečný přístup slunce a tak...
@kristi jo, taky už se těším, až tyhle papírový martirie budou za námi a už jen budu jezdit koukat a fotit, jak náš domeček roste... Teď zrovna řešíme s projektantem barevné provedení fasády...
@kristi a jakiu cenu odhadl znalec? vzdyt musi brat cenu za metr z katastru, i kdyz je nizsi nez trzni, tak to neni aůe prece takovy rozdil 500Kc a 5000Kc....jinak na Tvuj domek se uz moc tesim :-) a vhornich pocernicich na sidlisti mame rodinu :D
@ivik3 no, zatím právě nevíme... Já bych ráda nějakou modrou a manžel ji nechce, ten by nejradši žlutou, ale tu zase nechci já, protože tu má každý... Shodli jsme se na zelenkavé a pak na barvě do oranžova... Projektant nám dělá náhledy, jak by ten domeček vypadal, tak uvidíme, která nakonec vyhraje...
@vera_vila u nas je v jednani sedo-cervena, ale taky se mi do toho nechce, ma to kazdy. ja si predstavuju nejakou neutralni, svetlou, kremovou, nevim.....ale casu dost, alespon u nas. nic se nehybe :(
@kristi proc nechcete? staci kdyz se podivas do mapy Prahy nebo katastralni, kde je cena pro danou lokalitu na metr a tak vis, za kolik by ho mela obec odkoupit a pak jim tim klidne muzes mavat pred nosem, ze se zblaznili se svymi 90 tis :-D
no to muzes,ale oni ti reknou to samy, pulku z odhadni ceny. Je tady moznost postavit plot 3,5m od kanalizace a prozatim to neresit,coz asi bude nej varianta momentalne. On totiz rikal muzi,ze pokud od nich budeme chtit souhlas,tak nam ho nedaji. Tzn.moznost je,nechtit ten souhlas. Zapeklita situace
@kristi no jo urady...a kdyz bys chtela od obce kupovat pozemek, tak za plnou palku a jeste neco do kapsy :-D a nechapu proc oni by meli platit pulku odhadni ceny...to je nejak uzakonene?
@mitote tak to prej magistrat, potazmo ta firma, co to ma ve sprave dela.....nejsou prachy, nedostanes vic, nez oni chtej...
no uvidime ve stredu, jak pochodime na urade
@ivik3 my jsme uvažovali ještě o nějaké ve stylu caffe latte nebo cappuccino, prostě takovou nějakou béžovou... Ale asi by na ten náš domeček moc nesedla... Vida, taky bych mohla přidat do alba fotečky návrhů...
@kristi Nevím, jestli by sedla nebo ne, je fakt, že tu možnost jsme ani nezkoušeli nechat navrhnout... Jaká bude střecha, to nevím... U té modré varianty se rozhodujeme mezi černou a višňovou, u té zelené vůbec netušíme, na tom obrázku mi k té zelené nejlepší připadá ta ostrá červená, která tam je jen tak, že tam je, protože projektant ještě neměl hotové vzorky střechny v tom svém programu, tak to tam pak dodělával ještě dodatečně... Maximálně ta barva Standard (klasická tašková barva) by se k tomu dala... Zatím máme na rozhodnutí čas...