tak toto mě také zajímá - mám dvě místa kam by šli umístit, nádrže se nechají sehnat za 1000 kč apod. co jsem koukal na ty super moderní 3000 litrů za 14000 a výše - proč je to tak drahé.
mám terasu 12 m2 a pergolu 14 m2 - tak přemýšlím, že bych pod každou střechu zakopal 1000 litrovou nádrž a bylo by, ted mám pod terasou na zkoušku sud 200 litrů, když hodně prší celý den tak naprší v pohodě plný, kdyby pršelo víc dní, byla by nádrž akorát, víc než 1000 litrů bych asi neužil
pak by to chtělo asi čerpadla jak vodu dostat ven - přidám se k dotazovateli - máte to někdo v praxi ??? popíšete ???? díky
také bych je rád zakopal nechají se s fabriky koupit za 1000 - 1500 a asi 2 malá čerpadla u obou nádrží mám tak 2 - 3 metru od tamtud zásuvku, takže by to nebyl pak problém, koupit jednu dvě hadice a zalévat jak bude voda
technicky nějaký obrázek by se hodil - nebo zkušenost jak jste to udělali
Ono by stačilo i jedno čerpadlo, ty dvě nádrže se dají spojkou propojit, tak když by se člověk v zemi vyspádoval, měla by pak ta plná přetékat postupně do prázdné. Ale technicky by mě to také zajímalo, zda stačí jen jáma a zakopat nebo něčím obložit, podložit a co navrch na zaklopení, jestli třeba jen nějaké desky nebo rohož a na to hlína
@petit tak vyspárovat se asi nemusí, buď se propojí dole a budou natékat současně nebo se propojí nahoře a druhá začne natékat po naplnění první.
Také to chci realizovat, jen potřebuji vyřešit vstup KGéčka z okapů a výstup KGéčka jako přepad do dešťové kanalizace.