Balkonové květiny. Máte triky?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahoj holčiny ráda bych se podělila o zkušenosti z pěstováním kytiček :-) No momentálně jsem zasadila do truhlíků převislé muškáty a z 10 přežily pouze 3 sazenice 8-( a million bells mě nějak uvadají nejspíš jsem je přelila chjooooo !!!!! Co nějaké triky máte?Díky
Odpovědět
1
6
7
Zdravím. Na většinu oken jsem letos nakoupila surfinie. Na dva parapety bych ale potřebovala naopak květiny, které budou co nejméně lézt z květináče. Máte nějaký typ? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@petranick Taky zdravím,jak tam svítí sluníčko?
Odpovědět
@renda33 Je to pod pergolou, takže snad vůbec.
Odpovědět
Profilova fotka
@petranick to znamená něco do stínu,tak netykavku jsem měla pod pergolou,begonie do polostínu,jinak mě moc nenapadá,většina chce sluníčko:-)
Odpovědět
@renda33 Děkuji, teď si jedu pro květináče, tak se zeptám. Begonie byl taky můj typ :)
Odpovědět
Profilova fotka
@petranick není zač:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@renda33 Tak jsem dneska objevila bílé létající mušky, nejspíš se bude jednat asi o mulice.. Nemáš zkušenost s nějaký přípravkem jak na ně? Na netu jsem četla o mospilanu, tak si asi zítra udělám cestu do bauhausu..
Odpovědět
Profilova fotka
@nikola_svobodova to opravdu nevím,neměla jsem nikdy :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@nikola_svobodova tak jsem se ptala mého šéfíka a ten mi řekl že to by to mohli být molice (neviděěl to na vlastní oči na tvých kvítkách) a nejlepe mospilan, calypso, reldan nebo karate. tak snad jsem t trošku pomohla. ja měla minulý rok v hlíně mušky mršky se mi vylíhly až jem vše zasadila a postříkala jsem taky mospilanem a zmizly. tak držím moc pěsti
Odpovědět
Profilova fotka
@renda33 Prosím o radu...můžu nechat surfínky na dešti nebo je mam někam uklidit? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mililihaus déšt jim moc nesvědčí:-(
Odpovědět
Profilova fotka
@renda33 Děkuju, naštěstí sem je stihla schovat :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, už máte venku letos balkónové květiny? Já pořád váhám. Nepřijdou mrazy? :-)
Odpovědět
Ahoj holky. Mám v truhlíkách na balkoně surfínky, přišla průtrž s kroupami jak blazén. Surfínky ležely, byly hodně nasáklé vodou. Druhý den vše OK. Na dnešek opět hlásí deště, takže preventivně sundavám :-) @dracoola Ahojky. No já tam mám kytičky už někdy od března ...vřesy, buxus, primulky ... když mají být mrazíky, hodím na noc do obýváku. Mám tam teď ještě afrikány, surfínky, stromečky smrčků, nějakou thůjku a chili papričky :-D
Odpovědět
@mililihaus my je máme na dešti, slunci, větru, vůbec s nima nehýbu, protože se blbě sundavají a nevadí jim to, když jsou dlouho na přímém slunce, trošku lehnou, ale jakmile jim doliju vodu nebo zajde sluníčko, jsou opět v pohotovosti :-) Já je beru jako fakt nenáročné, jen ty naše hrozně chlastají :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@renda33 Reny prosimtě, jak tady píšou holky. je možné že jsou surfiniky takové povadlé právě ze sluníčka. nechala jsem venku jenom závěsný květináč (ostatní zatím doma, čekám až po mrzlích) jak přijedu z práce, tak jsou listy zvadlé takové měkké a jemné. zalévám je vždy večer a ráno se mi zdá jakoby se zase vzpružily :-D díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zaneta2 Žanetko když na ně svítí více sluníčko,tak spotřebují taky více vody,já mám asi stejný závěsný květináč samozavlažovací jako máš Ty,naplním celou tu nádobu vodou zespodu a zalévám až když je zase prázdná:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
@renda33 @zaneta2 @lucinkafr @veronika.deskova @mililihaus @nikola_svobodova @petranick holky obnovila jsem diskuzi http://www.modrastrecha.cz/diskuse/za... a potřebovala bych poradit na jaro, tedy jestli s tím máte zkušenost :-) Díky
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Ahoj, chci letos poprvé zkusit dát si květiny na balkón, vyhrály surfinie. Mám sazeničky v květináčcích, samozavlažovací truhlíky a teď otázky: 1. mám dát na dno truhlíků nějaké kamínky, písek nebo rovnou sypat hlínu? 2. květináčky mám už na balkóně, tento týden jsou abnormální teploty, ale už ve čt se má ochladit - při jakých teplotách je mám dát dovnitř? Díky za odpovědi. :-)
Odpovědět
@smecka ahoj.. surfinky ti krásně půjdou..já mám okna na jihovýchod, celý den neskutečně pálí slunko a za roky zkoušení to přežily pouze surfinie. Zalévám denně, někdy i 2x, 1x za týden hnojím, já dávám do truhlíků na dno štěrk-písek. Pokud bydlíte v patře, tak můžete schovat truhlíky, já mám okna v přízemí, tak jsem truhlíky přes noc nechala na oknech až po zmrzlých.
Odpovědět
Profilova fotka
@zelvatko: Taky mám okna na jih. Máš samozavlažovací truhlíky a zaléváš i 2x denně? =-) To jsem myslela, že právě samozavlažovací vydrží delší čas bez zalévání ... ... už je mám venku, teploty teď byly vysoké. Při jakých teplotách bych je měla dát dovnitř? Díky.
Odpovědět
@smecka nemám samozavlažovací truhlíky.. mám obyč, proto dávám na dno vrstvu štěrku, aby to dýl drželo vodu.. já truhlíky schovávala, když hlásili na noc pod 5st, ale pokud jsou truhlíky v patře, tak už bych teplotu neřešila..
Odpovědět
@eustoma Dala bych na podlahu podél stěny takový ten obdelníkový velkoobjemový truhlík a do něj bambus. Roste to jako z vody a udělá to soukromí a vypadá to dobře. Nebo do truhlíku dej vrbové proutí to je také nezmar, co poroste a dá se stříhat podle potřeby, nebo dej do truhlíků nějakou mřížku, nejlépe z něčeho přírodního a nechej po tom pnout buď břečťan (ten ale roste hodně pomalu) nebo psí víno. Na podzim sice budeš muset uklízet listy, ale před opadáním se krásně zbarví a v zimě se na balkon moc nechodí. Na jaře ti to zase zazelená. Opět se to dá stříhat dle potřeby, aby ti to nepřerostlo.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 měsících
kedysi som tu v albume niekomu videla nadherny jazmin (alebo jazminovku), visiace snad meter dlhe a bohato zakvitnute. Pestuje niekto?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Ahoj, zkus mrknout sem: balkonove-kvetiny.cz, je tam spousta tipů, třeba ti to pomůže...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
6
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?