@madlis Taky bych zjistil pár podrobností ale jen tak z fleku vám řeknu, že do 25m2 s výškou max 5m, podsklepením max -3m a dál než 2m od hranice pozemku povolení potřebovat nebudete
@vladimir_sacha Je tam "Stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují ...
...stavby...jestliže...
...neslouží k ustájení nebo chovu zvířat,..." Coz chlivek zrejme bude.
@puhelin Dobře no, ale co pak toto..... Stavby pro zemědělství do 60 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky, bez podsklepení; stavby pro zemědělství nad 60 m2 zastavěné plochy nebo nad 5 m výšky do 300 m2 zastavěné plochy a do 7 m výšky, o jednom nadzemním podlaží, nepodsklepené, stavební povolení ani ohlášení stavebnímu úřadu nevyžadují > Stavba pro zemědělství se to považovat dá
@puhelin No dobře a teda se vůbec divím, proč u tohoto zjištujete povolení, tam bych nic neřešil, dodržel bych rozměry a to že někde tam dám pár slípek už po tom nikomu nic nebude.
@puhelin Ano, tak pokud se tu někdo ptá na povolení, at si ho dá, ale já bych takovou věc nehlásil nikde, co je komu po tom, jesli si na dvoře postavím 20m2 kulničku s kurníkem.
Tak ono nejlepší je, když se už na to myslí a postaví se dům a je to na něho hned navazující, tvoří obytná část a hospodářská část jeden celek, to pak není potřeba řešit nic víc
@puhelin Však ano, já taky hospodařím, sice málo, ale později budu chtít rozšiřovat, mě ty ceny některých produktů děsí, takže si to vypěstuju a mám klid.