Jak se zbavit plevele pod tújemi

Zdravím, naši mají celkem nešikovně vysazené tuje blízko plotu, a z druhé strany na chodník vyrůstají různé druhy plevelů (i trávy), které ale koření uvnitř zahrady, za plotem pod tujemi. Je možné se toho zbavit nějakým selektivním herbicidem na dvouděložné plevele nebo tim odpravím i ty tuje? Neřešil někdo? V hobby nebyli schopni poradit. Děkuji za jakýkoli tip
Odpovědět
Profilova fotka
No tady bych byl asi velmi opatrný nakolik to může proniknout i ke kořenům tují. Asi bych si jen dal tu námahu postupně to přetrhávat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od michals11:

No tady bych byl asi velmi opatrný nakolik to můž…
@michals11 jde mi o to, že třeba Roundup proti plevelům má tenhle popis: - Roundup Expres je přijímán výlučně zelenými částmi rostlin Roundup Expres lze použít: - na místech nepřístupných pro sekačku, zejména podél plotů a stěn - na chodnících, hřištích, skladovacích plochách, parkovištích, hřbitovech, v areálech podniků, dvorech a ostatních plochách - pod stromy, okolo kmenů k likvidaci plevelů a trav - okolo květinových záhonů - pod živými ploty a okrasnými keři k udržení nezaplevelené půdy - k odstranění ohniskového výskytu plevelů či nežádoucích houštin. z čehož i vyplývá, že pokud si dám pozor, abych nepostříkal větve tújí, tak by to mohlo být v cajku. Nebo to chápu špatně?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od davidmorcinek:

@michals11 jde mi o to, že třeba Roundup proti pl…
@davidmorcinek Dajte to tam a keď to nevyjde, tak môžete nešikovne zasadené tuje nahradiť novými, šikovnejšie zasadenými. Rastie to rýchlo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?