Ahoj zahradníci, právě vybírám co dát na zahrádku za kámen, drť či oblázky, ale nemůžu se rozhodnout. Nechci za to dát zbytečně moc peněz, stejně chci zahrádku nechat zarůst trvalkami a travinami, ale máme vše do šedobíla a nevím, zda tam prostě nedat jen kačírek. Moc se mi líbí drtě šedo-bílé i světle šedé, ale nevím kde sehnat za dobré peníze. Vaše zkušenosti? 🙂
Také jsem hledala, potom nám vysypali drť pod zámkovky a ta se mi líbila. Muž řekl, že to ne, že to je ten nejobyčejnější šutr. Potom jsme objeli obchody, nic se mi nelíbilo a navíc to byly šílené pálky, tak potom i muž souhlasil s tím nejobyčejnějším - takže máme moravskou drobu (stejně jako v gabionech), drcený kámen, vel. 16/32 a teď dozadu budu dávat 8/16 😉
@jakky111
Štěrk se tam dává jako jako mulč. Určitě né jako okrasná složka zahrady.
Osobně bych dneska raději zainvestoval do dobrého plánu zahrady s hustou výsadbou a, nakoupil trvalky velkoobchodu ( třeba Arbocom ) za pár korun. Je to pro mě lepší varianta než kupovat drahý a těžký kámén, vozit ho po zahradě a pak ho nechat stejně zarůst trvalkami. A to říkám s plným vědomím toho, že sám mám na zahradě malý kamenolom. Ale k tomu poznání se člověk musí propracovat.