Ahoj, holky prosím vás, která máte doma na zahradě sušáky od Leifheit .... jak jste s nimi spokojené, koukala jsem na net, že je jich několik typů, jaký máte vy a je opravdu lepší investovat do kvality ?
Děkuji za vaše příspěvky a osobní zkušenosti, Eva
@yess99 tak to bys byla moc hodná. Já už teda sušák objednala bez toho držáku a zatím to zkusíme taky zabetonovat nějakou provizorní trubkou. Ale asi by byl stejně lepší ten přemisťovací držák, protože kdoví, jestli budu nastálo pak spokojená s tím, kde sušák bude umístěný. Tak dej pak vědět, jak to v tom drží. :-)
@keila Já myslím, že v balení bude automaticky ten obyčejný držák na zabetonování, uvidíš. O víkendu to na věšení prádla venku nevypadá, ale jak to vyzkouším, napíšu.
@keila V sobotu jsem si koupila držák, ale vzhledem k počasí ho ještě nemám zavrtaný, tak ti zatím zkušenost nenapíšu. Mají 3 držáky, jeden úplně obyčejný na zabetonování do země, ten by měl být k sušáku zdarma, pak mají 2 na zavrtání, rozdíl je v délce cca 10 cm a ten delší, bytelnější je do problematické půdy s vysokou vodou, ten jsem si koupila, protože máme dost mokrý, jílovitý pozemek. Snad to bude v poho, jakmile se udělá hezky, jdu do toho.
@yess99 OK, díky, že sis vzpomněla. Mně sušák ještě ani nepřišel, ale taky bych to teď nemohla zkoušet, když napadl sníh a zase všichni zatopili do kamen. Mokrý pozemek máme též - aspoň tam, kde stavíme, ale teď jsme v přechodným domku a tady to jde.
@yess99 ahoj, zřejmě máme stejný držák na zavrtání do země. Dnes nám sušák dorazil, tak jsme ho chtěli nainstalovat, ale hrozně se nám v tom držáku hýbe. Máte to také tak, nebo jsme jen nepochopili návod? Sušák se dá sice otáčet, ale přijde mi, že se docela kymácí ze strany na stranu.
@sonik05 Já sice držák mám, ale zabalený, u nás je pořád sníh a zatím se nám ho nepodařilo navrtat do totálně zmrzlé země.
Zatím jsem měla jen ten zabetonovaný a byl v poho, o tomhle vrtacím jsem někde tady v diskuzích četla, že se v něm ten sušák točí, ale bohužel to nemohu vyzkoušet, musím počkat na jaro. :-)
@sonik05@yess99 já už sušák mám a už mám na něm odsušeny 4 pračky, ale držák nemáme, máme ho zatím píchnutý v trubce. Otáčení by asi nemělo být na závadu, spíš jestli ho v plné náloži udrží a nespadne celej sušák.
@keila Už se na to sušení taky těším. Zatím dávám na zahradu aspoň ten přenosný. Podle předpovědi počasí budu mít zavrtaný držák tak v květnu po zmrzlých. :-(
@yess99 já to tam už dávám a případně dosušuji doma. Nechci sušit doma rovnou, máme tu docela velkou vlhkost a tím prádlem tomu ještě přidávám. Takže dám ven a pak jen dosuším a prádlo je božsky voňavé... Ale třeba dnes mi prádlo krásně uschlo. Ten přenosný jsem dávala, než mi přišel tenhle a 2x se mi převrhnul, takže leifheit už tam vesele stojí, ani ho neschovávám. ;-)
@keila že se točí, to mi nevadí, ale že nestojí ve svislé poloze uplně pevně, to mě trochu znervózňuje. Ale když by asi nebyla v držáku vůle, tak by se zřejmě ani neotáčel :-( nevím, asi ho nakonec taky zabetonujem