@xrozarka plochy presne neviem ale nejakych 400-500 m2 zahrady to asi bude.
navrh zahrady bol v cene realizace ale inak by stal asi 6000 Kč co je podla mna super cena. Realizace s tym ze este neni cela hotova (cakame kym soused spravy svoju cast plotu) je cca. 200 tisic komplet rastlinky, material a praca. Mega drahe boli hlavne kamene, tsukubai, zidka a podobne, takze zalezi co tam budete chciet. My sme si na zaciatku povedali co by to malo obsahovat a pdola toho sa slo.
Já jsem si zamilovala Anygarden, najdete ji asi jen na Instagramu, myslím, že žádné stránky nemá, operuje hlavně v Jihomoravském kraji tuším, dělá spíš přírodní, divoké trvalkové zahrady. Vlastní zkušenost nemám, ale kdyby byly peníze nazbyt, určitě bych si vybrala tuto paní.
@qeszi@jenye holky a nepoptávala jste u ní některá návrh zahrady? Pokud ano, nepodělily byste se prosím s cenou do soukromé zprávy? Já jsem se jí ptala jen na částečný návrh zahrady, chci mít totiž na zahradě autorský podíl, bohužel to ale nedělá a já jsem se už potom na cenu kompletního projektu nevyptávala.
@logginn Mám ceník, ale je krapet starší. Na zahradu šetřím, takže až to bude aktuální, napíši ji o aktualizaci. Má krásné zahrady a inspirace. Pokud chceš zaslat ten neaktuální, dej mi vědět.
@janess díky za nabídku, objevila se tady nabídka i s aktuálním ceníkem, tak jsem uživatelku oslovila. Takže plánuješ nechat si zahradu naplánovat? 🙂 Ja jsem jí nakonec psala ještě ohledně dodání sazenic, takže mám zhruba představu i ohledně ceny za toto a je prostě fakt, že ty sazenice samotné stojí ranec. Ale cena mi ze zkušeností přijde reálná.
@logginn ano. Plánuji. Ale mám na to ještě cca půl roku čas. Jen asi si pak napíši o aktuální ceník. Ty ceny všeho jsou šílene a nevím jak to bude vypadat pak.