Dobrý den, mohli byste mi prosím napsat přibližnou cenu projektu a samotné realizace zahrady od odborníka (rostliny+práce)? Brzy začneme stavět dům a poté přijde na řadu zahrada. Vůbec nemám v tomto směru přehled a ráda bych měla výhled pro rozpočet. Nám vyjde zahrada asi na 500-600m2, lokalita Praha-východ, neplánuji nic extravagantního (pár ovocných stromů, sem tam květinový záhon, odstínění od sousedů). Vím, že je to individuální, ale nějaký průměr pro představu mi stačí. Děkuji za odpovědi.
@zmrz_lina Jak bylo napsano. Kazdy ma svuj styl. Proto si jej lidi voli. Me odmitla fotografka fotit svatbu,protoze jsem mela jinou predstavu o finalni uprave nez kterou delala. A pokud si zakaznik stoji na svem,prece nepolozi zakazku kvuli tomu. Me jako zakaznika by to nastvalo,ze kvuli jedne veci mi nekdo, o koho stojim, odmitne zakazku. Kdyz mu sdeli svuj pohled a zakaznik ma jine prani,proc by jej mela premlouvat. Me zase neoslnily ty velke cesty,nejcasteji mlatove, nebo vyvysene zahony,ale proto potencionalniho dodavatele nezavrhnu,protoze je dela.
@cloo To jste asi @zmrz_lina nepochopila. Nejde o to, jestli tam dá tuto kytku nebo tamtu, samozřejmě to chce naslouchat klientovi a snažit se splnit mu jeho přání. Ale pokud jsou určité věci opravdu špatně a odborníci se na tom shodnou, jako třeba černý hadr, tak by to měla umět zákazníkovi vysvětlit a když to nepochopí, tak takovou zakázku nerealizovat.
A ano, dá se najít zahradní architekt kvalitní a za rozumnou cenu. Čím víc je vidět, tím bude dražší...aspoň moje zkušenost.
@jenye Pochopila jsem správně už prvně, ale některým lidem se jejich vidiny těžko vysvětlují. Dodavatel je dodavatel, může doporučit, vysvětlit, apelovat, ale rozmlouvat přání zákazníka přes určitou mez by mě, jako zákazníka, bylo nepříjemné.
@zmrz_lina Mezi odborniky-mozna. Coz asi neni tak vazne,jelikoz ti ji nezivy. Laiky to neovlivni,ti nemaji vubec paru. Ti reknou ne/libi. Mluvim dle sebe.
Ps: Na vase doporuceni jsem si projela tu fb stranku a zjistila treba,ze sloupcove ovocne stromy, vyjima jabloni, neexistuji. Takze jsem na zahrade vysadila cosi, z ceho jsem kazdy rok zklamana,ale az ted vim . I kdyz to v tom znamem zahradnictvi taaaak propaguji..... , to uz je treti problem,tak tam uz nenakoupim.
@cloo Ale je to škoda, je vidět v TV, na sociálních sítích, má prostě dosah, tak by pro ten obor, který tak miluje, mohla udělat trochu víc. Klientů by jí neubylo, má jich víc než dost a aspoň by šířila osvětu. Je to velká škoda nevyužít potenciál.