mohu se zeptat, jaký máte podklad pod pískovištěm? Máte tam nějakou plachtu, igelit nebo jste prostě pískoviště postavili na trávu/hlínu a nasypali do něho písek?
Pískoviště jsem měli částečně zapuštěné, okolo dřevěný rám (ohrádku) s rantlem na sednutí, na dno jsme pokládali dřevotřískovou desku, aby se děcka neprohrabala pískem až do hlíny.
Zdravim,
vyuziju toto tema. Budu delat dcerce piskoviste na zahrade.... aby se nedrzela voda, planuju udelat cca 25cm sterku a na to postavit piskoviste (geotextilii na dno)... jde mi ted o to, jestli je sterk dostatecna vrstva, abych z okoli nemel rybnik, nebo zda jeste udelat drenazni trubky a odvest je jinam.
Dekuji
@jozkakomosny no ono je to zrovna v takovy casti, ktera je ted malinko v prohlubni, navic vedle chci delat jeste takovy to detsky hriste a uplne vedle bude zahradni domek, tak to planuju cely posadit na sterk .... piskoviste je 2x2m, tak to chci srovnat, aby to nebylo krivy 😄 (a mozna jsem jen blazen, co to bude mit predimenzovany)
Já jsem pískoviště kopal asi 40cm do země, dno jsem vyskládal starýma cihlama, na to hodil geotextilii a pak písek. Cihly tam mám hlavně proto, aby se kluci neprokopali až na hlínu a písek se zbytečně nemíchal s hlínou. Pískoviště má 2x2m a klidně by mohlo být i větší. Hloubka i s nadzemní částí je asi 70cm.