Odpověď na příspěvek od pyramis:
Nevím, co je šikmo, ale pokut to znamená 45 °, ta… @pyramis neni tech 35 na sikmo? Tim ze to je 100x100 muze rezat pokosem(-45 a + 45). @zdenek_valek 100x100 se da japonkou a pripadne doladit dlatem ale asi to bude za vetsi cenu nez ten lidl. Je otazka jak moc dobre ta pila drzi uhel.Odpověď na příspěvek od zdenek_valek:
No to zas neriznu ale tak ciste ne? :D @zdenek_valek chtělo by to větší řezný kotouč, ale to se dostáváte na vysoké ceny. Budete muset řezat ze dvou stran. Bude to fungovat a uděláte přesnější řez než s řetězovou. Na druhou stranu mě překvapuje, že jste postavil dřevník a nemáte řetězovou piluOdpověď na příspěvek od zubr487:
@zdenek_valek chtělo by to větší řezný kotouč, al… @zubr487 no kupuju uz polena, ktery si jen dostipu sekerou :D jinak si KVH hranoly nechavam rezat rovnou v truhlarstvi. Na drevniku mam sikmy rezy jen na "zavetrovani" a to jsem delal z 40x60, takze to jsem vzal rucni pilou, ale ty 100x100 se mi zaprvy rucni pilou uz nechce a za druhy budou videt spoje, to drevnik mam jeste oblozenej palubkamaOdpověď na příspěvek od zdenek_valek:
@zubr487 no kupuju uz polena, ktery si jen dostip… @zdenek_valek Dřevník máte pěkný, ale měl by být otevřený, aby profukoval. Já jsem dělal spodek a bočnice z palet. Svislice ze střešních latí a strop prkna a zase střešní latě. Zavětrování jsem řešil křížovými prkny jak v zádech tak v přepážkách. Jinak pokud vybavujete dílnu, tak bych místo pokosové pily spíše koupil okřužní pilu s vodícím pravítkem. Třeba něco jako toto https://www.alza.cz/hobby/scheppach-p... Já mám obojí, ale tu pokosovku prakticky nepoužívám. Chce to vybírat pilu s kotoučem min 200mm. Pokud použijete plátkový kotouč, tak určitě nebude nutné řezy dobrušovat.Odpověď na příspěvek od zubr487:
@zdenek_valek Dřevník máte pěkný, ale měl by být … @zubr487 diky za tip, mrknu. Dilnu vybavuju postupne jak vzdycky neco delam. Uz mi teda prestava stacit misto - poridil jsem letos michacku 200l :D ale musim rict, ze jsem s ni opravdu hodne spokojenej... ty pily jeste prostuduju, kotoucovou pilu jsem chtel kupovat uz kvuli drevniku, nakonec jsem si to nechal narezat napresno uz v truhlarstvi a bylo vystarano. Jinak drevnik je otevrenej, kupuju 1,5 roku stary drevo v srpnu a nebyl s drevem problem :)Odpověď na příspěvek od edison101:
@zdenek_valek tím z Lidlu to nepůjde ani na dvakr… @edison101 jo je pravda, ze vrtacka z lidlu mi vydrzela dva dny prace na drevniku, tak jsem vzal lepsi Boshku a je to dric :) a kupovat neco za 6 tisic nema v pripade pokosovy pily cenu. Holt to hecnu a koupim novou rucni pilu a udelam to pekne ruco fuco - aspon z toho budu mit vetsi radost pak :))Odpověď na příspěvek od zdenek_valek:
@edison101 jo je pravda, ze vrtacka z lidlu mi vy… @zdenek_valek Opravdu je kotoučová pila daleko užitečnější než pokosová a to to potřebujete Vám nařeže. Jen určité vybírejte pilu s vodící lištou a kotoučem 210mm. Ta má dostatečnou hloubku řezu pro trámy 100x100. Lišta má na spodní straně gumové pásky, takže většinou drží sama bez dodatečného svěrkování. Řezy pod úhlem taky není problém Stačí použít hlavu.Odpověď na příspěvek od zdenek_valek:
No to zas neriznu ale tak ciste ne? :D @zdenek_valek Pokud bude ostrý řetěz, tak to bude čistý.Odpověď na příspěvek od raziel628:
@pyramis neni tech 35 na sikmo? Tim ze to je 100x… @raziel628 Těch 35 mm je při řezu pod úhlem 45 °. Je to uvedeno v technické specifikaci diskutované pokosové pily.Odpověď na příspěvek od pyramis:
@raziel628 Těch 35 mm je při řezu pod úhlem 45 °… @pyramis ano videl jsem ale on muze rezat v plnem rozsahu v pokosu a ne ve sklonu(predpokladam ze tech 35mm je prave ve sklonu)...Odpověď na příspěvek od zdenek_valek:
Ahojte, planuju postavet houpacku z KVH hranolu (… @zdenek_valek Vykašlal by som sa na lidl, fakt to za to nestojí, ani ako hobby. Maximálne tak na rezanie dreva do krbu. Mám toho od nich dosť a každá práca s tým je strašný porod. Krivé, zle sa to nastavuje, kotúče a pílové listy nekvalitné, plus sa to pokazí zrovna v momente, keď to potrebujete. @zubr487 Aj pokoska má svoje využitie, napr rezanie podlahových líšt pod uhlom si inou pílou príliš predstaviť neviem. Záleží, na čo to potrebujete. Skôr by sa mi hodil držiak na flexu, aby sa s ňou dalo píliť ako s pokoskou, ale železo. Nemá niekto tip na dobrú značku, prípadne skúsenosti s takým držiakom? Ako originál príslušenstvo to bohužiaľ makita nemá. Alebo skúšal niekto dať do pokosky rezný kotúč na železo alebo diamanťák?