Diskusi odebírá 1 člověk

Strom/ keř

Prosím, poraďte strom nebo keř, který krásně kvete z jara, pak je dlouho zelený a neroste moc rychle. Klidně nějaký okrasný... Chtěla bych ho na zahradu poblíž pergole. Foto z vašich zajrad by bylo super Díky
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petraaa888:

Prosím, poraďte strom nebo keř, který krásně kvet…
@petraaa888 Magnólia
Odpovědět
Profilova fotka
Hodně záleží na tom, jak velký má být v budoucnu a také jaké je to stanoviště 😉
Odpovědět
Za mě taky magnolie.
Odpovědět
Tak je několik možností. Například tavolník, zlatice nebo i taky dřín obecný. Pokud chcete, aby keř nebo strom doplnil pergolu, můžete kombinovat například strom/keř s popínavou rostlinou (např. zimolez, plamének nebo růži).
Odpovědět
Já teda nejsem schopná nic doporučit, nevyznám se, ale viděla jsem kousek od nás v jedné zahradě právě magnolii a vypadá to moc hezky, akorát teda když začně opadávat, tak dělá pěkný nepořádek, ale spíš to bylo i o tom, že majitelé si s tím nedělali hlavu a neuklízeli to. Ale květ má krásný.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od lenkav9:

Já teda nejsem schopná nic doporučit, nevyznám se…
@lenkav9 No, je to listnaný opadavý strom, který na jaro kvete. Takže opadají jak květy, tak i listy. Prostě příroda. Jiný nepořádek z toho není :-) Za mě ale hezký stromek s krásnými nejen květy, ale i listy.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od davex:

@lenkav9 No, je to listnaný opadavý strom, který …
@davex Tak jasně, já to chápu že to opadá, ale prostě mít to na zahradě, tak chci aby to vypadalo furt tak nějak udržovaně, tak bych to postupně nějak odklízela a udržovala si to no :) ale souhlas že parády udělá dost :)
Odpovědět
Profilova fotka

@petraaa888 podívej se na bobkovišeň nebo rhododendron (podle kvality půdy)
Odpovědět

@petraaa888 magnólie, dříň, růže, japonský javor :-) myslím že to se neomrzí hlavně ta magnólie a růže :-)
Odpovědět
Já bych určitě doporučoval magnólii nebo jiné keře. https://www.jutronavody.cz/jak-sazet-... https://www.jutronavody.cz/okrasne-ke...
Odpovědět
Mexicky pomerančovník. Nadherne voni, má takové drobné kvítky i lístečky. I teď v zimě je pořád zelený. Akorát není nijak extra vysoky. Planuju koupit další, už jen kvůli té vůni.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od azsinanecovzpomenu:

Mexicky pomerančovník. Nadherne voni, má takové d…
@azsinanecovzpomenu teda, to slyším poprvé, mrknu na to!!
Odpovědět
Článek se načítá
Magnilii zvažte, já jednu mám v záhonu a budu ji dávat pryč. Vadí mně, že hodně narostla, ač podle prodejce neměla, stíní ostatním rostlinám, kterým se nedaří, trávník taky stíní a je bídný. Ještě mně vadí, že krásně nakvete na úplném začátku jara, pak záhy odkvete a už je to v podstatě obyčejný keř.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?