Ahojky, máte někdo zkušenosti s vytrhávačem plevele od Fiskarsu? Už jsem zkusila několik postřiků na pampelišky, ale nezabírají (Bofix a pod.), tak uvažuji se plevele zbavit mechanicky, když drahé postřiky nefungují.....Na youtube jsem viděla, jak se plevel vytahuje a moc se mi to líbí.... Máte to někdo?
také mám, bohužel v pátek se polámal. Vytahovali jsme pampelišky, a v tom plastu křuplo a rozlomil se. Tak ted vymyšlíme jak to opravit, prtože náhradní dílky asi nejsou. Ale vytahali jsme tak 4 kýble než se to stalo. Bohužel ještě na takových 10 bych ho brala. Přitom ty kořeny nebyly moc dlouhé. Jsou to takové jiné pampelišky (já jim tak říkám) - neco jak je pýr.
My s trávníkem a zahrádkou experimentujeme dost a už jsme vyzkoušeli lecco. Momentálně se spíš potýkáme s tím, jak kočkám z okolím vysvětlit, že naše zahrada není pro ně :-) Naposled jsme si pořídili Kypřič trávníků, který jsme upřímně vytáhli ... právě jednou. Ale ten odstraňovač plevele používáme, jen má poněkud kratší rukojeť. Dneska bych pořídila spíš s tou teleskopickou rukojetí (http://www.obchody24.cz/vytrhavac-ple...) - délkově nastavitelné podle výšky uživatele. Podle mne tě při normálním používání toto nářadí přežije!!!
ahoj, my jsme ho měli půjčený a nám taky prasknul, tak ho mamka dala reklamovat a to já jsem vytáhla pýru asi 4 kýble a pak se to stalo a zacházela sem s tím opatrně, protože byl půjčený. takže tě domokos plně chápu a také se ptám co je to normální používání :-D
Normální? Asi takové, při kterém ten náš stále drží. :-) Ale po pravdě nevím, proč to dělají z plastu, kdyby výrobek byl z kovu, peripetie s životností by vůbec nebyly. Taky ty zuby úchyty na kořen plevele by mohly být delší - občas to trhá jen listy a nevytahává ty kořeny. Nemluvě o katší rukojeti. Každopádně výhoda toho nesedět u plevelení na kolenách všechny ty chybky vyvažuje naplno.
@lordicka nám se zlomila fiskars sekyra koupená v OBI po dvaceti minutách používání, pak jsme koupili ten samý model v mountfieldu a sekera bez zaváhání maká rok. Takže máme podezření, že Obi prodává kopie...