Dobrý den,
vážně uvažujeme o koupi zahradního domku od firmy DELTA SVRATKA s.r.o., proto se chci zeptat, zda od nich někdo zahradní domek, případně něco jiného nemáte? Předem moc děkuji za Vaše reakce.
Pokud se vám chce investovat taková zbytečná částka, tak si to kupte ale když si nakoupíte ve stavebninách nebo na pile materiál, vyjde vás to na půlku
Vždy počítejte s tím, že vás taková věc vyjde minimálně o polovinu dráž, než kdybyste to stavěli doma sami. Jejich řešení není špatné, mají to rychlou skládačku, kterou za den máte hotovou včetně přípravy podkladu.
U všech těchto firem se ovšem nekoukejte na první cenu, kterou uvidíte, protože tam v drtivé většině případů, což je případ i právě této firmy, chybí kompletní střešní krytina, oplechování střechy, okapový systém, impregnace stavby a nějaká ta lazura. Z domku za 50 tisíc jste rázem na domku za 90. 😉
A potom už si člověk začne počítat, jestli nebude lepší, když na víkend pozve kamaráda, koupí 30l keg a neudělá to raději sám za pár korun.
@ellendos
Kamaráda, 30L keg, na víkend? To bych se přišel podívat, jak ještě stavíte zahradní domek 😄
K diskuzi:
Pár domů od nás mají tuto skládačku. Měli to realizováno i s montáží a za 2 dny bylo hotovo i se střechou (1. den skládání, 2. den nátěr + střecha). Jen bylo potřeba nachystat podklad - udusané lože s dlažbou.
Nevypadá to úplně špatně a je to rychlé. Pro někoho, kdo se s tím dělat nechce nebo na to není zručný asi dobrý poměr ceny a kvality (než si nechat udělat domek na míru firmou).
@termat5 Tohle je skládačka z prken.Významně se dá opravdu ušetřit, že is to postavíte sami. A navíc to bude rozměr, který přesně potřebujete. Taky jsem stavěl sám, měl jsem z toho dost obavy, ale nakonec se to vcelku podařilo.
Použil jsem sytém 2by4, takhle se staví domy v USA, něco i u nás. Ale jde o to, že nemusíte mít žádné tesařské zkušenosti, Jen se řeže a stlouká dohromady. Má to pár pravidel, jak udělat rohy, díry na okna. Ale nic komplikovaného. Nakoupíte hromadu KVH, uděláte kostru a pobijete palubkami.
Co mi na ot hodně pomohlo byla pokosová pila, že jsem řezal přesně a pod pravým úhlem. Jinak to není náročné ani na nějaké specializované nářadí.