Odpověď na příspěvek od franti_p:
To Vaše řešení mne docela zaujalo, škoda že tady … @franti_p miesto OSB doporučujem klasický záklop z prken, OSB sú parobrzda, PVC je parozábrana. Prípadná vlhkosť, čo by sa dostala medzi to, sa bude zle odvetrávať. OSB dosky by sa vám vplyvom vlhkosti mohli po pár rokoch rozpadnúť. A ešte to výjde lacnejšie.Odpověď na příspěvek od roman_:
@franti_p miesto OSB doporučujem klasický záklop … @roman_ Romane, jestli se mohu zeptat na upřesnění. Skladbu střechy na RD ( vytápěný prostor ) máme rovněž na krovech zhora záklop z OSB desek, na deskách je netkaná textilie, na ní střešní PVC fólie 2mm. Tuto skladbu navrhoval projektant a rovněž ji schválil i technický manažer z firmy JUTA, s nímž jsem řešil celkovou skladbu střechy. Mezistřešní prostor nad 1. patrem - strop je opatřen dvojitým roštem, kde je parotěsná fólie, nad ní na roštu 320 mm vaty Isover. Meziprostor střechy nad vatou a spodním okrajem OSB desek je celoplošně odvětrán mřížkou. Toto řešení bylo schváleno a zhotoveno prováděcí firmou. U té zděné garáže nebude vnitřní prostor vytápěn, mezi stropem nad zděnou částí a spodním okrajem OSB desek bude provětrávaná mezera dostatečné výšky, v prostoru jen zastřešeného stání bude volný prostor. U těch prken mi bylo kdysi sděleno, že OSB desky jsou lepší, protože jsou celoplošně tvarově stálé, kdy jednotlivá prkna mohou pracovat ( kroutit se ) a v případě použití PVS střešní fólie to může dělat problémy ( při použití plechu by prkna prý nevadili ). Vy myslíte, že by při uvedené skladbě OSB + geotextilie + PVC fólie mohl být nějaký problém?Odpověď na příspěvek od franti_p:
@roman_ Romane, jestli se mohu zeptat na upřesně… @franti_p Pokiaľ to bude dobre odvetrávané pod tou OSB doskou, tak by problém byť nemal. Klasické dosky síce môžu časom trochu pracovať, ale zas tak dramatické to nebude. A hlavne, dlhodobo sú čo sa pevnosti týka ďaleko lepšie ako OSB. A to hlavne v prípade, kedy sa tam nejakou nezesnosťou v strešnom plášti dostane voda. Dlhodobo OSB dosky vysokú vlhkosť neznesú, nabobtnajú a rozpadnú sa. Klasické dosky, ak ich nepostihne pleseň alebo huba, tak jak mokré, tak po vyschnutí nestratia pevnosť.Odpověď na příspěvek od roman_:
@franti_p Pokiaľ to bude dobre odvetrávané pod to… @roman_ Děkuji za upřesnění :-)