Odpověď na příspěvek od petr5981:
Dobrý den, mám zasekle čerpadlo ve studni cca 17m… Nejdřív obecně vím že ty příspěvky jsou už stáre ale třeba pro uživatele co to budou řešit. IKdyž se na čerpadle co je na 400V změní otáčky tak tlačí vodu do trubky jen menším výkonem. A i u některých čerpadel na 230v lze změnit otáčky když mají krabici venku kde je kondik. Další věc skoro každé lepší čerpadlo má v sobe zpětnou klapku. A nebojte se tu černou trubku nebo ppr IKdyž vás bude několik tahat nikdy neurvete. Mám zkušenost že jak se nám v práci zasekla ponorka tak jsme ji tahali za trubku silou skoro 8 tun než čerpadlo povolilo a trubka to vydržela i šroubení na ponorce byla to 50 černá do země kterou v RD nemáte ale i ta 32 co se standardně dává vydrží tak x tun to rukama nedokážete.Odpověď na příspěvek od petr5981:
Dobrý den, mám zasekle čerpadlo ve studni cca 17m… @petr5981 a teď k vaší situaci nevím jestli se k hadicí dostanete nebo je už mimo váš dosah? Pokud mimo tak utopene hadice ve vrtech řeším přípravkem je to vlastně železná trubku co je o trošku tenčí než vrt a do ní navařit pevné proti ostří a pohyblivé ( ostří je z plocháče) které při nasazování na trubku se odklopí a potom zajistí. Pohyblivé je potřeba dát buď na pružinku nebo jako já na špagát. A aby jste to na tu trubku nasadil je potřeba mít přípravek na něčem pevném (trubka bývá opřená o bok a samotnou váhou to nejde) já přípravek vždycky vařím na 10 roxor a pospojují tolik roxoru než dojdu k trubce plus přípravek vysi ještě na laně aby další lidi ho mohli nadlehčován když je těch roxoru moc. Tím si buď hadicí chytíte a budete tahat nebo zpustit až k čerpadlu zaseknout a taháním buď povolí čerpadlo nebo cvaknete trubku to že tam čerpadlo zůstane ničemu nevadí ve spoustě vrtu leží i víc čerpadel. A pokud čerpadlo není ještě na dně tak s tím půjde čerpadlu zaklepat níž. Výhoda roxoru je že jsou dost ohebné takže takže udělají oblouk při více metrech a jsou levné hlavně spoje dělat aspoň 15cm sváru. Nejhloubeji hadice co jsem tak zachytil byla asi ve 30metrech. Přikládám pár fotek jak přípravek přibližně vypadá snad vám to bude stačit případně se dopřejteOdpověď na příspěvek od edison101:
@petr5981 a teď k vaší situaci nevím jestli se k … @edison101 Můžete mi zavolat 607562828. Moc děkuji za odpověď. S pozdravem Petr Lacina