Odpověď na příspěvek od michalpavlu4:
Zdravím všechny, budem vybourávat podlahu ve star… @michalpavlu4 Neuvazoval jste o skladbe bez zakladniho betonu? Na zeminu srovnanou piskem do roviny, polozit 2 vrstvy XPS se zamky, na to PVC folii a betonovou podlahu s podlahovkou.Odpověď na příspěvek od anela13:
@michalpavlu4 Neuvazoval jste o skladbe bez zakla… @anela13 to je taky možné?Odpověď na příspěvek od michalpavlu4:
@anela13 to je taky možné? @michalpavlu4 je ale asi to vyjde drážOdpověď na příspěvek od requied:
Jak budete napojovat izolaci na izolaci pod stěno… @requied Odvětrávaná podlaha má význam jen v krajním případě. Určitě bych ji nedělal.Odpověď na příspěvek od zubr487:
@requied Odvětrávaná podlaha má význam jen v kraj… @zubr487 vůbec. Je to super systém do starých domů a cenově to nevyjde o moc dráž než klasická skladba s hydroizolací.Odpověď na příspěvek od requied:
@zubr487 vůbec. Je to super systém do starých dom… @requied Staré domy mají silné zdi a z toho plynoucí velký tepelný most ze základů do paty zdiva. Provětrávaná podlaha v zimě výrazně vychlazuje patu zdiva a tento problém ještě zhoršuje. V létě tam naopak dochází k výrazné kondenzaci a v podstatě si natahujete vlhkost pod podlahu. Je to systém úplně k ničemu. Ideální je udělat vodorovnou hydroizolaci a tím zamezit vzlínání vlhkosti do zdiva. . Odkopat zaminu kolem baráku a udělat svislé zateplení základů. Pokud je zdivo suché lze nasledně provést zateplení vnějšího zdiva, Uvnitř je pak nejlepší klasika. To znamená zhutněná tenká vrstva šterku, na to cca 4cm betonu, hydroizolaci napojenou na vodorovnou hydroizolaci zdiva. Na to pak normální podlahový EPS, separační folie, nasponkovat trubky a beton. Varianta s XPS je taky možná, ale XPS je daleko dražší než EPS a PVC je taky dražší než nějaká IPA. Je to zato rychlejšíOdpověď na příspěvek od zubr487:
@requied Staré domy mají silné zdi a z toho plyno… @zubr487 PVC nemusí byť vždy drahšie ako asfalt. Mal som v projekte dve vrstvy asfaltových pásov a menil som to na PVC. PVC aj s pokládkou ma vyšlo na podobné prachy, ako asfaltové pásy čiste materiál bez práce.Odpověď na příspěvek od roman_:
@zubr487 PVC nemusí byť vždy drahšie ako asfalt. … @roman_ Já jsem s PVC nedělal a tak nevím. Varianta vynechání podkladního betonu se používá a já jsem ji použil taky, ale týkalo se to jen bývalé kotelny s malou plochou.Odpověď na příspěvek od requied:
Jak budete napojovat izolaci na izolaci pod stěno… @requied Pod stěnou žádná izolace neníOdpověď na příspěvek od michalpavlu4:
@anela13 to je taky možné? @michalpavlu4 Mozne to je, je to tak 5 let, co jsme takto vyserili podlahu v nasem (starem) dome. Jestli to je drazsi nez s podkladni betonem, to nemuzu ohodnotit. Ale tohle jsme zvladli spolu s manzelem svepomoci. PVC folie se napojuje pouze horkvzdusne, u sten vytazeno/do vany.....pote systemova deska na trubky PT (svepomoci) a firma to jen prijela zalit betonem.