Diskusi odebírá 0 lidí

Kolik by mohla být cena práce za zhotovení základů?

Kolik myslíte, že by mohla být cena práce za zhotovení základů. Všechen materiál si seženeme sami, takže se mi jedná jen o cenu práce. Jedná se o základy 149m2. A výkopy budou hluboké 130cm.A výkoppové práce si uděláme sami, máme vlastní bagr. Zajímá mně jen cena cca.....jen takový první odhad. Předem vám moc děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep jenom základy tzn. pasy nebo celou desku ? Jak vysokou ? Kolik bude nosných zdí ? Pod dřevostavbu nebo zdněný dům ? Včetně kanalizace a přípravy pro vodu a elektro ? .... ;-)
Odpovědět
Jedná se o celou desku. Zděný dům porotherm 44. Výkopy na obvodové zdi budou 1,3m a 60cm široké. Obvodové zdi výkop 0,8m a šířka 30cm. Včetně kanalizace, vody, alektro. Opravdu mně zajímá cena jen velice orientační - ať máme trošku představu (ať nás prostě nenatáhnou). Spíš se jedná jak dlouho nad tím můžou strávit a za jakou cenu
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep koukni ke mě do blogu mám tam i ceny. Sice to máme pod dřevostavbu, takže dvě vrstvy betonu a izolace, takže to bylo i pracnější. Pak mám tři řady bednění a dost vnitřních příček, to se pak odvíjí na složitosti práce, nicméně sme to dělali ve třech o víkendech, práce na cca 1,5měsíce. Pro firmu to je práce, když bude vybagrováno max na týden. S cenou to je těžký, můžou si říct 20 a le i 50tis.... Chce to někoho poptat ;-)
Odpovědět
Děkuji, mrknu do blogu. Je to firma od známého. Říkal, že by přijeli 3 chlapi. A právě mně zajímalo, na jak dlouho by to tak mohlo být, protože si řekli 150 kč na hodinu....
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
@petcep tak kolik vás nakonec deska stála ? ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 Ahoj, tak nakonec 210tis., což si myslíme, že je super :)
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep Jo tak to je super cena ;-) díky za info, ptám se ze zvědavosti, když už sem ti odpovídal ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 Měli jsme celkem levný beton (1620kč za kubík), no a za práci jsme dali fakt minimum, jelikož pomáhala celá rodina, takže jen pití a jídlo. Sem tam přišli pomoct známí zedníci, kteří dělali za 100kč na hodinu :) Původně jsem totiž psala do různých firem, kolik by to vyšlo a celé základy nám naceňovali na 400-500tis. Šílené! Takže jsme se na to nakonec vrhli takhle sami....
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep jo jo to znám, taky sem se děsil těch cen a pustil se do toho tak sám.... dneska vím, že by se dalo ale ušetřit ještě více.... tak snad až budem stavět příště :-D jo není nad kamarády co pracují za jídlo ;-)
Odpovědět
příště? :D Už bych to asi nechtěla znovu absolvovat od začátku :D No mysleli jsme si, že letos stihnem hrubou stavbu, ale vůbec to tak nevypadá. Máme hotové přízemí, strop a o víkendu začli zedníci zdít patro (poskládali 4 řady cihel po obvodu). No ale teď začalo sněžit, tak uvidíme, zda se vůbec ještě bude pokračovat....
Odpovědět
Profilova fotka
@petcep no jasně, na prvním domě vychytáš mouchy a pak už to půjde samo :-D kdyby byly prachy šel bych do toho znova ;-) ikdyž my stavěli na klíč, jen desku sem dělal sám. Soused začal dělat desku koncem září a dneska dozdívaj první patro, do vánoc to chce mít pod střechou ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?