@veronikapulkertova my co teď máme (už ji máme 5 let) je čistý objem mrazák 90 l a chladnička 192 l a stačí to, jen někdy bych brala ještě jedno šuple v tom mrazáku, tak proto chci pak ještě samostatný mrazák.
A ta nová, co bych tak chtěla je cca 285 l chladnička a necelých 80 l mrazák, takže o dost větší chladnička :-D
veroniko, já mám vestavnou chladničku 228l samotný mrazák taktéž přibližného objemu a zdá se mě to tak akorát :-) ..ale jsme 4 dospělí ..s malými dětmi je to asi jiné... x-)
@breberka My mame doma lednicku, ktera uz pri nastehovani byla, je to Beko, mrazak mam o jednom supliku a o lednicce ani nemluvim, kolik litru ma, to nevim, ale kdyz se k ni postavim, mam ji skoro po prsa, tak proto se ptam :))) Alespon to vypada, ze mame porad plnou lednicku jidla, kdyz je tak mala :)))))
Zabudovat vetsi asi uz nepujde, co jsem koukala, takze asi jeste volne postavime do technicke nebo spajzky. Dostavam neustale od tchyne mrazenou zeleninu a proste vse ze zahradky a nemam to kam davat :)
ona ta vestavná o objemu 230 se nám taky zdála malá, ale dá se...proto mám já mrazák také v technické místnosti, protože jsem byla zvyklá na velký...prostě jsem to dohromady nechtěla a ani by to zabudovat nešlo...
já myslím, že mražák je velikostně uplně ok,.. je tam i vyrobnik ledu a lednice,.. tam je to moc,.. nicmene zase muze byt nachlazeno dostatecne mnozstvi napoju, dam tam celou buchtu na pekaci,... a vejde se tam i kure.. :-D
@hhranolka a co je to přesně za tip? díky
holky, u nás dneska svítí sluníčko, ale manžel je do sobotoy do rána v práci ;-) , jel si odpočinout
máme připravený tašky, okapy, komín a střešní okna. Pokrývače jsme šoupli na pondělí, protože jsme v malinkém skluzu, ale pak už to půjde snad raz dva. Komín bude v sobotu hotový nebo minimálně skoro hotový. Máme tu nadstřešní část imitaci černých cihel, aby to ladilo se střechou, tak jsem zvědavá, jak to bude opravdu vypadat
@veronikapulkertova my chceme americkou, respektive tu jak jsme se tu o ní dohadovaly s hhranolkou... a ta má myslím lednice kolem 350l a mrazák taky nějak tak...
@pavka411 nene, sami ne... dělá to kamarád a vůbec nevím v jakým prográmku :-N
@breberka budeme mít obě :-D jednu velkou oranžovou pro nás a pro děti a potom pro hosty tu menší, ta je hned u vchodu a u obýváku a ta bude zelenkavá :-D
dneska jsem byla zase porovnat vzorník dveří s podlahama který máme vybraný... a musím konstatovat, že k tomu jdou asi jen ty bílé dveře a nevím, jestli je to dobře nebo ne...mě se ty bílý k podlaze líbí... a máme vevnitř i bílá okna... ale "dřevěný" dveře jsou hezčí... samostatně... tak nevim, jestli si mám vybrat jinou podlahu... ale podlaha je asi důležitější než dveře, ne?
@mavo určitě to bude pěkný :-),
u mě je fakt nejdůležitější ta podlaha, když jsme vybírali, tak jsem si na vzorky házela bordýlek a hlavně svoje vlasy, jestli je to tam nějak moc vidět, protože jak je mam tmavý, tak doma na světlé podlaze je neustále sbírám (culík moc nenosim, protože mě z něj bolí hlava), takže tak. ;-)
@mavo mně se bílé dveře líbí, když je vymalovaná sěna na výraznější barvu nebo k tapetě super!, jinak jsou tak takové nevýrazné
jakou máte vybranou podlahu? tyhle kombinace dřev jsou děsný, já se s tím taky peru, všechno je ve dřevě takové hezčí, ale když se to překombinuje výsledek je hrůza
já mám zálusk k podlaze v ořechu na ty wenge dveře, kombinaci jsem viděla a je božská, nábytek by byl převážně bílá lesklá v kombinaci s wenge, okna zevnitř bílý
teď jsem dala do albíčka ložnici kde je tmavá podlaha a k tomu nábytek v dubu běleným a je to taky moc krásný :-) sapeli dělá i dveře v běleným dubu, takže když nebudou wenge (furt nevím a bojuju s tím jak se ta tmavá bude udržovat) budou asi tyto ;-)
@breberka@kremrolka01 podlahy jsem hodila do alba.... i popis kde budou a co tam bude... ale ve skutečnosti jsou daleko hezčí :-D
ten kamarád co nám dělal návrhy koupelen mi teď psal, že takhle to hezčí není, že to je fádní a obyčejný... a "ať se nám v tom hezky žije" ... frrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....
tak u nas novinka v noci ukradli zlodeji leseni na jedne strane domu .. skoda tak 50tis... bylo firmy, takze se nas to zase tak netyka,... ale je mi firmy líto :-( lidi jsou fakt ku... ]-(
@mavo s koupelnou a vlastne vubec s interierem je to hodne tezky, kazdy ma na to jiny nazor,.. my ti muzeme jen radit, ale ty tam budes bydlet, hlavne tobe se to musi libit
a za me "fadni" to rozhodne neni
@hhranolka teda lešení jo? =-) to jim muselo chvilku trvat to sundat a nikdo si ničeho nevšiml? tak aspoň že nebylo vaše :-N
@mavo tak vzhledem k tomu že budete i hodně kombinovat podlahy a nábytek tak bílá jsou asi dobrá volba ;-) aby ti to ladilo k podlaze a nábytku ve všech pokojích tak dřevěnýho mě nenapadá nic
@mavo ono člověk má strach jít do něčeho odvážnějšího a pak třeba lituje že to má moc obyčejný, ale zase pokud se ti to na první pohled nelíbí tak není co řešit, bydlet tam budete vy a ne kamarád ;-)
@hhranolka no to je síla, lidi fakt ukradnou všechno, já se neustále bojim, kdy nám tam něco zmizne. Známím dokonce zloději ukradli nově namontované střešní okna - nechápačka.
@mavo hm, fádní jo, tak to fakt netušim, proč :-|
jinak podlahy jsou moc pěkný a asi ty bílý k tomu půjdou nejlíp, my právě budeme mít všude jen 1 druh plovoučky a dlažby (krom koupelen a tech. místnosti), takže to dřevo ořech snad půjde, nu uvidíme
@kremrolka01 bělený dub se mi taky líbí a taky to co mam v albu - buk tatra
Holky, takdy od rána leje jako z konve. A to se měl dělat věnec. Já bych do toho .... V podnělí dovezou dřevo na střechu - konečně. Už se těším, jak to bude pod střechou. To bude parádička :-D
@lumber u nás lilo nad ránem a všude jsou mega louže :-|, nu v baráku je taky určitě voda, protože chybí střecha z desek v úžlabí :-|, snad zítra a pozítří bude počasí přát a kluci to dodělaji, jinak jsme v pr.... a jaká je zima, no fuuuj, včera jsme se byli s Matym projít a po 2 hodinách jsem byla zmrzlá na kost
Ahojky, o vikendu bude hezky :)
Dnes jsme byli v kuchynskem centru, snad naposledy, jiz finisujeme :)
Kuchyn bude wenge+magnolie vysoky lesk. Nechame nacenit v dyze a masivu. Spotrebice zustavaji, jen jsem si nechala zvalst chladnicku zabudovanou a zvlast mraznicku, takze ted budu mit vetsi objem :) Spotrebice cerne s chromem, deska cerny kamen, cerny drez. Jinak holky FRANKE ma ted novinku, misto granitoveho drezu...plastovy, potazeny granitem, stejna kvalita, stejne vlastnosti, neposkrabe se, proste k nerozeznani od celogranitoveho, jen podstatne nizsi cena. Mam vybranou baterii se sprskou, zabudovy jar, propojene varne centrum s odsavacem, dle intenzity par se zvysi sani odsavace. Police nasvicene, drevene vnitrky na noze a ruzne ty blbustky. Police na hrnce, poklice, odpadkovy kos, drateny system atd...
Jako obklad za kuchynskou linkou bude stejny kamen, jako na pracovni desce, jen smetanovy )
Jsem zvedava na realizaci ))))
@veronikapulkertova vypadá podobně jako máme koupený od Franke my... my máme tectonite dřez :-) taky sme chtěli granit, ale tenhle je daleko lepší a levnější :-D jak říkám... kdo si počká, ten si dočká :-D
ve finále budeme mít koupelnu z obkladů z hornbachu.. stejná kvalita, o 100kč na m2 levnější a ještě jsou hezčí než v siko koupelnách :-) takže větší koupelna bude smetanová s hnědou a oranžovou a druhá menší pro hosty smetanová s černou a červenou :-)
taky sem se byla dneska podívat na domeček, šlápnout na vylitý podlahy! a otevřít ventilačky, když je venku tak krásně! Parádně nám to teď schne! :-) tohle počasí je na stavění jedna radost, tak snad vám to jde pěkně od ruky a dokončujete střechy, aby vám do hnízdečka už nepršelo!