Příští pondělí by měla dorazit firma a měli bychom začít stavět. Je tu ještě někdo, kdo chce do konce roku stihnout hrubou stavbu, střechu a okna?
My budeme stavět z ytongu. Dům je naprojektovaný jako nízkoenergetický.
Ahoj holky, po dlouhe dobe mam chvilku volna, lecim virozu. Nam se priblizil termin odevzdani baracku. Vsechno je uz v podstate hotove, vcera konecne montovali schody, to mam velkou radost. Na patro se chodilo po rebriku a obchodni zastukyne stavebni firmy upadla a ma osklive zlomeniny:o(
@kacisekm tak o téhle firmě jsem ještě neslyšela...to máš na nějaké doporučení? já právě u čerpadla radši volila velkou, známou a hodně doporučovanou firmu o které jsem přesvědčená, že vážně rozumí tomu,c o dělá...
@veravera pokud ti vyhovuje ten zmíněný dřez v rohu, tak té kuchyňce podle mě není co vytknout x-)
@veverka.dada : ona ta firma sidli u nas ve meste,takze v nasem okoli to ma dost lidi, delaji podlahove topeni a cerpadla, mluvila jsme se dvema znamimi topenari a oba doporucili, dnes se jedem podivat na druhe cerpadlo.a hlavne cenove nas to vychazi jako kdyby jsme kupovali normalni kotel, kdyby se neco porouchalo tak nas to nebude tolik bolet ;-) ted mi treba rikala kamaradka (taky maji tč daikini)ze jejich znamim ted blbne po 3. zime cerpadlo od nibe a reseji reklamace...myslim ze to uplne neni vzdy jen o znacce ale je to kus od kusu...no uvidime kdyby neco tak je alespon mame hned tady...a kdyz vidim ceny vseho tak se nemuzem zas az tak rozmachovat,predstava byla trosku jina :-N
a delate ted neco na barackach, nebo nechavate vymrznout.manzel mel vcera volno tak jsme vrtaly diry na zasuvky a vypinace a ted tam nakluse tatik a bude tahat nejake kabely... jinak cekame na naceneni oken abychom je mohli konecne objednat
@kacisekm ahaaaa...už si vzpomínám, žes vlastně psala, že je to firma od vás...tak to potom není o čem diskutovat, máte to super zařízený x-)
taky nám teď dorazila cena oken, ale od firmy, kterou spíš asi zamítnem...a v pondělí přijde od firmy, kterou spíš preferujem, tak jsem zvědavá x-)
elektriku nám začnou dělat teď na začátku února, tak už se to snad taky začne trocu hýbat x-)
Také máme trojskla (tedy budeme mít), dnes už je to standard. Navíc u našich atypů byl rozdíl v ceně mezi dvojsklem a trojsklem 5300 Kč ,takže rozhodnutí bylo jasné.
My máme dvojska i trojskla podle toho kam... ono třeba trojsklo sice nepustí teplo ven ale ani dovnitř a nedokážu si představit mít francouzské okno, kterým mi bude do obýváku svítit sluníčko ale kvůli trojsklu bych necítila jeho teplo...takže trojskla máme jen na severní stranu stavby...
Taky budeme mít v obytných místnostech trojskla, včetně francouzského okna. Ale v garáži, technické a skladu jen dvojskla, ale ty místnosti jsou i tepelně oddělené od obytné části domku.
děkuji vám všem x-) taky jsem přemýšlela, dát ty trojskla jen do některých místností...no každopádně vše se rozhodne až přijde nabídka od této firmy, od nich už jsme brali ta původní okna a nebylo si u nich na co stěžovat...ta první firma sice dala nějakou slevičku, ale i po ní se mi zdála ta cena za dvojskla ne zrovna dobrá...a nelíbil se nám přístup prodejce ;-)
@xhnip101 nechávala jsem si dělat návrhy na kuchyň v Oresi a nteriérovém studiu..nic jsem neplatila.. na koupelny mi to bude dělat vybraná instalaterská firma a bude to v ceně.prý jich udělají, kolik budu chtít.. tak uvidíme..
@hhanys
Zdarec hhanys. Děkuji za optání :-) . Úřednická byrokracie opravdu funguje a st. povolení jsem dostala až těsně před Vánoci. Teď se jen čeká na počasí, snad bude brzy hezky a dáme se do práce. Těším se jako malá holka 8-) . Jakou dřevostavbu stavíte, jestli můžu vědět?
tak co noveho na stavbach? my jsme dnes natahli kabeli v loznici a na chodbe. v pondeli by jsme meli dostat zalohovou fakturu na okna, takz jestli liska zafunguje tak jak slibuje tak bychom meli mit cca za 4 tydny okna ;-)
jinak jsme se vcera byli podivat a optat na vinilove podlahy a ted rozmyslime jestli vinil tenkovrstvy, nebo vinil plovouci (s korkem) a nebo jestli to ruzne zkombinovat =-) ale alespon mame jasno ze to budeme brat z tohoto studia, byli hrozne ochotny, prijemny, maji velky vyber a hlavne dobre reference ;-)
u nás na stavbě se teď neděje nic... čekáme na lepší počasí....okna přivezou až koncem března.... přemýšlím a hledám podlahy, dlažbu, interierové dveře...
U nás se taky nic neděje - čekáme na okna, která budou taky na konci března a pak se rozjedou rozvody a odstatní. Teď vybíráme podlahy a přes měsíc se chystám s mými návrhy do koupelnového studia....
tak my taky teď stojíme a taky by jsme měli mít okna na konci března, a taky teď řešíme kde jakou podlahu a kde jaká světla...už se těším na březen, zase se to pohne ku předu :-)
my v utery dum prevezmeme, ale stehovat se mi nejak nechce, svetla jsou na ceste i spotrebice, cekame jeste na vylevku a jeji sablonu, aby jsme mohli zadat udaje k vyrezum na pracovni desce a kuchyne se dokonci, nakonec jsme si objednali i sedacku do obyvaku:-)
My mame konecne cenove nabidky na okna a bude to plast, no co uz :-| Hliniku by jsme se nedoplatili a stejne nas projektant strasne od nej odrazuje, potom nechapu vsechny ty domky od renomovanych architektu s hlinikovyma oknama ze :) Jo a cenu mame necelych 300tis. snad usmlouvame nejakou slevu a ke vsemu se mi ani moc nelibi jeste doufam v jednu firmu tam jeste cekame na odpoved. Takze tak...
@radulinka001 beru to s rezervou, nezda se mi ze by to architekti davali skoro na kazdy dum kdyby nebyli dobry.
Jinak nas projektant rika ze to vodic, ktery je studeny a tolik netesni a srazi se tam voda coz nam ukazoval u nej doma a oknari nam rikali, ze komu je dali uz by je nikdy nechteli tak nevim...
@granda nakonec se dostaneme na 250tis. byly v loznici zbytecne luxusni posuvky za 77tis. :) jo a bez dveri ty chcem plechove a tyrkysove. Jinak v obyvaku mame okno 7m a vyska 2,6m coz standart je 2,4 m a v loznici je okno taky pres celou stenu, nejsme troskari :-)
@ganna no tak to ja budu mit nenapojovane dřevo, trojsklo, a i s dveřmi vlastní návrh a mame je o levnější než ty.. ale ja dostala super slevu a tak se nám to vyplatilo..