Příští pondělí by měla dorazit firma a měli bychom začít stavět. Je tu ještě někdo, kdo chce do konce roku stihnout hrubou stavbu, střechu a okna?
My budeme stavět z ytongu. Dům je naprojektovaný jako nízkoenergetický.
@radulinka001 to jsme na tom hodně podobně :-) ale my to chceme stihnout a do konce roku bydlet :-)
Kuchyň mám od zn. Danküchen, je to Rakouská značka, dělají kuchyně na míru a fakt super! Cenu mám bez spotřebičů 130tis. Spotřebiče mě vyjdou na 50tis.
@granda jsem se asi špatně vyjádřila...taky mám kuchyň podel stěn...neví někde uprostřed ;-) Jen jsem tím chtěla říct, že nejsem omezená oknem, nebo nějakým výklenkem...prostě je v rohu, kde jsou jen rovné zdi. A už když jsme stavěli, tak jsem si hlídala, aby se mi tam vešla typizovaná kuchyně ;-)
@granda Jo, s oknem je to fajn, to mám teď, ale museli jsme kvůli tomu bourat překlad a zmenšovat okno, abych neměla linku jak pro trpaslíky :-D Takže jsem se v novém rozhodla, že se oknem nenechám omezovat ;-) mám ho naproti a hned vedle francouské...snad to bude stačit
Holky, kde budete kupovat židle a stůl? já přemýšlím o ikea, ale nejsem rozhodnutá. Chtěla bych nějaké pěkné židle, ale ne moc drahé a chtěla bych je asi bílé. Stůl asi tmavý... takouvou kombinaci mám v kuchyni, tak by to nemuselo vypadat špatně..nebo židli pro muže do čela také tmavou, aby měl židli jako hlava rodiny.. :-D
@granda Mě se líbí stoly od Rotta... Jsou pěkné ale taky za "pěknou" cenu. Hezké mají i v XXXlutzu. Chceme velký masivní stůl, aby se u něj mohla scházet celá rodina.
Holky, tak jak pokračujete? My jsme stihli obložit druhou koupelnu a záchod, máme už i dlažbu. Takže už jen vyspárovat, namontovat wc mísy a umyvadla a je hotovo.
Do konce týdne nám přijdou namontovat topná tělesa a v půlce srpna zábradlí. V té době by už měly být hotové podlahy. Takže už jen domontovat zásuvky, vypínače a můžem se stěhovat :-) Možná to stihnem do roka a do dne (kopli jsme prvně 29.8.2011)
@xhnip101 No, malá byla na chalupě, tak jsme makali od rána do večera ;-) My si omítky nechali dělat, jinak bychom taky nebyli takhle daleko. Tak ať vám to jde od ruky ;-)
@sonik05 Teda to je fofr! My se čas od času zasekáváme, takže stěhování vidím tak v listopadu :-)
Nám teď vodouchové osazují geberity a zdí sedátko ve sprcháči, ale pak jedou na dovču a obkládat se bude až v půli srpna... Krbař i kameník mají také dovču, takže taky v srpnu :-( Takže opět visíme ve volnu, tak si sami penetrujeme a malujeme, ale je to někdy boj, hlavně když k tomu musím hlídat, aby prcek nezhučel z patra dolů.... Ale zjistila jsem, že penetrace je super tužidlo :-)
@ykram My si právě nechali i vymalovat, abychom to stěhování stihli. Sice to nebylo nejlevnější, ale za 4 dny bylo hotovo. Když si spočítáme cenu svého volného času, tak to nakonec možná vyšlo i levněji, než kdybychom si to dělali sami :-)
@sonik05 Tak já se třeba na malování těším, budu si malovat sama :) ale je pravda, že my zase až tak nechvátáme, rádi bysme do Vánoc, ale myslím, že to už pomalu není reálné..
@sonik05 ti závidím, jak blázen,, ja už mám také všechno připravené k transportu,, už se těším..
jak jste řešili ohlášení stavby k bydlení na stavebním uřadě???
@granda Na úřadě jsme zatím nic nezařizovali :-) My to máme trochu složitější, ne jen samotné ohlášení. Takže to budem řešit později. Teď co bydlíme jsme také byli 5 let bez kolaudace a nikomu nic nevadilo ;-) Takže podáme asi žádost o předčasné užívání stavby až po nastěhování
@sonik05 no mi máme ohlášku a jdu to řešit zítra, jelikož kdyby někdo napráskal, že se v domě bydlí, tak je za to pokuta. a potřebuje se manža nahlásit do domu, abychom dostali popelnici a všechno šlo už na adresu na novostavbu. Tak si jdu zjistit podmínky.
Já se asi dohlásit nestihnu a nechat si udělat nové dokladu do porodu, tak bych to nechala na jaro.
Tak my máme hotový kus koupelny, kus záchoda, kus plotu a kus fasády:)Jen jsem dost zpruzená protože sprcháče nakonec nebudou bez vaničky:(Ale aspoň se to hýbe. V září nebo v říjnu by jsme se měli snad stěhovat i my.
@sonik05 Mohla bych poprosit o bližší info k těm malířům - kolik lidí to dělalo ty 4 dny, cena se odvíjela od času nebo plochy a kolik to bylo si brali? Klidně do IP. Zkusila bych doma víc zatlačit, pže takhle bychom nebydleli ani příští vánoce - z práce se na domek dostanu nejdřív v šest a za hoďku a půl musím domů obstarat prcka, takže pořádně můžeme pracovat jen o víkendu...
@chimny Ještě že nestavíte jen kus domku :-) A proč jste nakonec dali vaničku?
@ykram Protože to vodák udělal špatně, prostě s tím nepočítal i když jsme mu to říkali. Aby se to opravilo tak by se muselo sekat do základovky a rozkopat technickou místnost a to už se nám moc nechce:( Ještě snad v patře by to šlo nějak udělat tak uvidíme...
@chimny Aha, my stavíme zděný domek a dopředu pro vodouchy ani projektanta nebylo důležité, jestli bude sprcháš s vaničkou nebo zděný, jen se do daného prostoru nevylil anhydrit. Odpadní trubku máme vyvedenou jen asi 15cm ze zdi v místě budoucího sprcháče. Tak ať to vyjde alespoň v patře!
holky, tak jsem dneska byla na stavebním a není podle zákona dovoleno bydlet v domečku bez kolaudace, tak to musíme nějak řešit, budeme se stěhovat v září, tak to musím nějak příští týden vykomunikovat. asi by se udělala kolaudace na domeček a pak druhá zbytková. no uvidím, jak mi paní pro naši oblast poradí při osobním setkáním.
dneska jsem byla úspěšná na vaku, tak začneme kopat a budeme mít odpady a vodu. v tom problém není, tak zítra přijede pan na kanalizaci podívat, jak bychom to chěli mít, tak když to dovolí, tak se o víkendu poprvé kopne... snad se to vykope rychle.
no příští týden na čez a stavební. to se těším, zase sepodívám do města. a jak ráda se vracím domů, tady je klid, krásná to vesnička...
@granda a oni mi ho pohlídají aby ho nevykradli ? =-) Zkolaudováno nemám, ale hned jak mi dům předali tak sem se stěhoval, je to přeci moje! ;-) to už něvědí coby měli nařizovat.... ]-(
@petrsv1000 také se mi to zdá postavené na hlavu, musím se na to přesně vyptat paní na stavebním příští týden. také chceme v domě bydlet, protože tam bude kuchyň, koupelny, schody, tak aby to tam zůstalo jak má. Ale bydlíme na vesnici a je tu pár žárlivců, tak mám obavu, aby nás někdo neudal, že bydlíme v domě bez kolaudace.
@granda tak my tam zatím nemáme nic a také tam přespávám, jo udání by bylo asi blbý, max bycg´h se zkusil zeptat na souhlas s užíváním stavby, jinak bych v tom moc nešťoural. ale zase za optání nic nedáš. Na druhou stranu jak ti dokážou, že v domě bydlíš.... =-)