Příští pondělí by měla dorazit firma a měli bychom začít stavět. Je tu ještě někdo, kdo chce do konce roku stihnout hrubou stavbu, střechu a okna?
My budeme stavět z ytongu. Dům je naprojektovaný jako nízkoenergetický.
jak dlouho stavite, kdyz od vyplaty k vyplate, to mate asi vyssi prumer, nez je normal.... nam nic jineho nezbylo, chceme bydlet za rok, tak musime nejak makat
budete dělat glajchu/májku?? když vám to staví firma??? mi určitě, už mám doma krepák a chystam se vybrat nekde nejaky stromecek.. už se moc těšim... cca tak za 14 dní si ti tam pěkně dam..
@granda JJ. fotky uploadnu, jen co bude večer víc času - přijedu z práce, letím na barák a v noci pak studuju a hledám další věci k domku :-( Dyť to máte asi všichni taky tak:-)
Májku stavět nebudeme - popravdě, viděla jsem to jen ve filmech a tady pak na 2 fotkách holek z Moravy. V našem okolí už se tato tradice nedrží:-( Navíc, je to jiné, když staví firma...
@ganna To je bezva, že se alespoň někde tradice zachovávají:-) Tady v okolí Phy je to bída:-( Dokonce ani Velikonoce už nejsou takové, jak si je pamatuju z dětství - ale zažila jsem jedny na jižní Moravě a to bylo nezapomentutelný:-)
tak vas ctu po delsi dobe a koukam ze ste se stavbama pekne hnuly.my delame stopy v sobotu je budeme vylivat.o vikendu jsme byli na for archu s tim ze se rozmyslime zda palstova nebo drevena okna a kdyz jsem to vsechno videla tak ted uz nevim vubec :-N meli jsme vybranou strechu tondach a to nam ted 2 znami ktery delaj strechy rozmluvili ze praska kdyz se na tu strechu leze tak ja uz jsem z toho nejaka otravena a nevim uz ani tohle ;-(
jinak ja jsem take z okoly prahy a u nas se majky stavi (bracha je tesar a stavi a zapijeji strechu skoro pokazde :D) tak mi taky urco stavit budem, ale kdy to bude to jeste nevim.
my take mame hypo, my nejsme tak sporivi ze bysme to usetrili 8-)
Ahoj stavebníci :-)
my jsme ve čtvrtek převzali zákoladovou desku - a je super :-) tak hladkou ještě manža neviděl! Vzali to nějaký spec. hladítkem a je to jako led :-) a dle měření máme " rozchod" na desce 1cm = super super super :-)
Jen jsem se chtěla zeptat - jak dlouho jste čekali na vytvrdnutí desky? Stavebník říká, že za 10 dní začne pokládat cihly, prý má desku v tu dobu již 95% pevnost........ Všude doporučují měsíc.....
jo a u nás se májka nestaví..... to slyším poprvé :-) znám to jen na 1. máje :-)
@veravera ahoj, my jsme cekali asi tyden na desku, co si pamatuji vylili 10cm potom tam polozili nejake draty a opet zalili betonem taky se mi to zdalo malo, ale celkove nam dali pod desku tolik izolaci ze asi dobry a mame svuj dozor a a ten je moc spokojeny, rikal ze tak dobre zaklady jeste nestavel, dovezli si totiz nejaky vibrujici stroj ktery ten beton zahnal do vsech skulinek. Mame domek ve svahu takze to mame technologicky narocnejsi =-)
Holky zavidim ze jste byli na for archu ja bydlim uplne na druhem konci republiky a jeste mame 6.mesicni mimino :-) tak muzu leda z netu hledat.
jo a majka se stavi pro stesti baracku, takze doporucuji :-)
@veravera nám desku vylili 15.9. a 29.9. se začně zdít
@granda chceme zatím dostat baráček do stavu, aby bylo obyvatelné hlavně přízemí a postupně dokončovat. Doufáme, že to nebude trvat moc dlouho. Vybavení bude částečně zatím původní a to, co bude nové bude asi z Ikei, takže nic extra drahého. Uvidíme, zatím moc netušíme, na kolik nás to vyjde.
ganna - ta k to nám dělali také ;-) úplně stejně :-)
Tak to jsem ráda, že nejsme sami, když budeme po 10 dnech hnd stavět.... jsem si oddychla :-) kámoš co si sstaví barák úplně sám nám neustále říká : " hlavně nechte měsíc vytvrdnout desku, dřív nezačínat". atd. Ale budeme věřit odborníkům :-)
My jsme ze Severu Čech, tak jsme si udělali do Prahy výlet :-) a byli jsme tam před 2 lety, když byl dceři rok :-) a kočárků tam i teď jezdilo celkem dost ;-)
@sonik05 tak to mi take chceme za rok bydlet, ale nemame zadne vybaveni, zatim u rodicu v jednom pokoji a mame postel a skrine. tak bych za rok na kuchyn a vsechno ostatni nevidelal, tak jsme vzali uver, tak asi ten rozdil a ja nechci nakupovat v ikei nabytek, tesim se na masiv a krasne drevo, tak to budeme resit jednorazove od truhlare.. uz pocita s postupnou vyrobou..
@veravera májka,glajcha je stromecek stesti a spokojenosti. je to symbol, ktery ochrani dům a lide v nem.. proto se t ostavi, musi se ozdobit barevnymi faborky a dat zednik neco k pocte a na zizen....
dneska jsem dosla z prace. byla tady parta a delali traverzy a varili vecka atd... tak jsme vlitla do kuchyne. udelala strudl, a oblozene chleby s vajecnou omeletou.. takova super hodina zumby mezi kuchyni a sporakem..
@kacisekm rozved nam ty okna... dvero nebo plast, co tam rikali zajimaveho??? byli tam nejake firmy na okna?? mas nejaky letacky??? dej nam tip na drevena okna... na nejakou firmu...to me hodne zajima.. jdeme na 99% do dřeva. jen ještě vybrat jaké...
@granda desku nám dělá firma společně s hrubou stavbu. Velkem nás hr. stavba přijde na 1,04mil. Máme to cca rozpočítaný na desku, zdivo a střechu ;-) svépomocí bychom se dostali na jinou částku, ale.... my chceme co nejdříve bydlet, takže jsme se rozhodli takto.... a ještě k tomu jsme museli desku zvedat docela o dost cm kvůli kanalizaci, takže jí máme trošku jinak a větší než normálně....... jinak máme 150m2 :-)
granda: me se drevo hrozne libi, prece jen prirodni material je prirodni material, jenze se bojim toho ze to drevo bude pracovat.... a bohuzel mi to tam vsichni vyrobci drevenych oken u kterych jsme se zastavili v podstate potvrdili (rekli mi ze slibit mi to ze to nebude pracovat mi nemuzou) jinak nasi favoryte na drevena okna jsou TWW okna, ALBO okna (tyhle dvoje jsme vydeli v baracich na zivo a majitele naprosta zpokojenos ale jedni jeste nebydli a druhy bydli rok) a na veletrhu se mi libili TKK okna. z plastovich me zaujali dafe plast vypadaji na prvni pohled jako drevena a vypadaji doopravdy kvalitne, co jsem koukala na recenze sama chvala...
no takze jsem z toho jelen a nevim :-N
@granda mě se věci z Ikei líbí a nijak se mi nepříčí, že to není masiv. Masiv je krásný, ale drahý, na vybavení z něj, bychom taky spořili další rok a možná by to ještě nestačilo. S nábytekem z Ikei, který zatím máme jsme spokojeni, nevrže, nerozpadá se, prostě pohoda. Nám to prostě stačí ;-)
@veravera mě cena za základovou desku 150m2 za 300tis. přijde naprosto normální. My ji máme 90 m2 a měli jsme nabídky v rozmezí 120-350 tis. ;-) Doufáme, že do 200tis. se vejdeme, netrpělivě čekáme na fakturu.
Taky mi cena ta cena za základovku nepříjde přemrštěná. Svépomocí by vyšla samozřejmě míň, jako všechno... My máme 147 m2 a komplet základovka včetně zemním prací, izolací a ležatých rozvodů nás vyšla na 266.000,- Kč.
mi máme rozpoček ta hrubou stavbu 650 000, střechu bude dělat firma. okna dáme dřevěná a to TWW OKNA, už jsem je viděla na firmě, ve výrobně, u lidí v domečku a jsou super. zkušenost lidí s okny je 10 let a žádná závada.. tak jsme rozhodnuti.