Hluk rekuperace venku

Ahoj, jak hlučná/otravná je rekuperace venku? Přemýšlím, kam umístit výdech (v projektu není). Mám možnost do ulice nebo směrem k sosuednímu domu. Ale nerad bych někoho obtěžoval. Díky.
Odpovědět
Ani na největší výkon to nejde slyšet. V noci možná trochu.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od stavimsisamdum:

Ahoj, jak hlučná/otravná je rekuperace venku? Pře…
@stavimsisamdum mám ji přímo na terase kde sedím. Trochu člověk slyší proudění vzduchu. Ale rozhodně to nikoho neotravuje
Odpovědět
Podle mně to není nijak otravné, ono zas slyšíš jak ti vzduch proudí ale není to přímo jako kdyby ti vrndžela za ušima lednička 😅
Odpovědět
Profilova fotka
Hluk sa vždy dá poriešiť tlmičom na výduchu. Riešenie za pár stoviek. Skôr nezabudnite dať nasávanie na severnú stranu alebo niekam, kde je odpoledne tieň.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

Hluk sa vždy dá poriešiť tlmičom na výduchu. Rieš…
@josefx Jestli dají sktivní rekuperaci s chlazením tak pak nemusí ani tak řešit kam ji dají 🙂
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od kamilpo:

@josefx Jestli dají sktivní rekuperaci s chlazení…
@kamilpo Keď je vonku 30°C, tak mi ukazuje, že nasávanie na severnej zatienenej strane má do 23°C. Ak by to nasávalo vyhriaty 30°C vzduch z južnej strany, kde pečie slniečko, pochybujem, že by to aktívna rekuperácia stíhala vôbec dochladniť o tých 7°C ako je na severnej strane. Takže to, čo doporučujete, je úplna stupidita.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?