Kolik cm polystyrenu máme?

Dobrý den, koupili jsme rodinný dům. Při koupi nám bylo řečeno, že dům je zateplen 10 - 12 cm polystyrenu. Nyní jsem ale přeměřovala venkovní zdi a vychází mi, že proti původním plánům (45 cm) jsou tlustší jen o 8 cm (přibližně zevnitř: 25 cm, 7.5 cm okna, 20.5 cm). Takže je jasné, že polystyren nemá ani 10 cm a ani a 12 cm. Ale můžu nějak zjistit kolik má? 5cm? Předem děkuji.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od budgiee:

Dobrý den, koupili jsme rodinný dům. Při koupi ná…
@budgiee normálně bych vzal nějakou delší jehlu a na nějakém skrytém místě to zkusil propíchnout kam se dostanete.. např. pod přesahem parapetu nabo tak někde.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od petr13:

@budgiee normálně bych vzal nějakou delší jehlu a…
@petr13 Děkuji, zkusím to. Ale jak se pak dostanu k výsledku, kolik je tam polystyrenu? Určitě budu muset něco odečíst - fasádu, lepidlo, atp.? A je možné, ze by tam bylo třeba 7 nebo 8 cm polystyrenu nebo se dávalo jen 5 cm, 10 cm atd.? Dívala jsem se a nyní existují i 7 a 8 cm polystyreny, ale bylo tomu tak i v 90.-tých letech popř. těsně po roce 2000?
Odpovědět
Jak píše petr13 - nějakou sondou zjistíte kam až sonad zajede - tzn. že se opře o pevný podklad - tedy zdivo, lepidlo které se dývalo pod polystyren se mohlo dávat celoplošně, ale spíše jen bodově, potom na polysytyren se dala celoplošená vrstva lepidla a tenkovrstvá omítka, takže lepidla kolem 1 cm, tenkovrstvá omítka 2 - 3 mm, takže od naměřené hodnoty sondy odečtete těch cca 1 - 1,2 cm a ten zbytek by měla být vrstva polystyrenu. S těmi cm zateplení - polystarenu to není jen tak - tam musí být přesně spočitaná vrstva polystyrenu v souvislosti s tloušťkou zdiva, protože to ovlivňuje tzv. rosný bod, respektive posunutí rosného bodu. Ten má být v určitém rozmezí - v určitém místě, aby kondenzace případných par nešla do zdiva. Proto jsou na to, jaká se použije tloušťka polystyrenu - nebo vaty tabulky, propočty. Takže ten kdo ten dům zateploval by měl vědět kolik cm toho polystyrenu tam je.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?